Logo 112Schiedam

Redactie misdaad 0 reactie(s) di 26 oktober 2021, 16:29

Wie zijn de oplichters die voor ruim een ton aan munten stalen?

Laatst bijgewerkt: dinsdag 16:29 uur
SCHIEDAM – Op 5 februari van dit jaar werd een 46-jarige man uit Boekel opgelicht in een hotel in Schiedam. Een koper van gouden munten ging er, zonder ervoor te betalen, met het goud ter waarde van ruim 100.000 euro vandoor. Bureau Rijnmond besteedde eerder aandacht aan de zaak. Dinsdag 26 oktober wordt ook aan de kijkers van Opsporing Verzocht gevraagd of ze de mannen op bewakingsbeelden herkennen.

Die vrijdagmiddag sprak de man uit Brabant af met een koper van gouden munten. In het hotel was een aparte ruimte gereserveerd waar het tweetal de koop kon voltooien. Alles verloopt volgens plan, tot het moment dat de koper de munten apart neemt om te checken op echtheid. Hij loopt even de ruimte uit, maar keert niet terug. Hij gaat er van het goud vandoor.

Naast de man die het slachtoffer oplicht, is er op bewakingsbeelden nóg een man te zien. Dat is vermoedelijk de bestuurder van de auto waarmee het tweetal arriveert en weer vertrekt. Ondanks de mondkapjes die ze dragen, zijn de mannen goed in beeld.

Vragen
Weet u wie dit zijn of heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Laat het de politie weten.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.