Logo 112Schiedam

Redactie overig 0 reactie(s) do 06 januari 2022, 17:17

Twee Vlaardingers aangehouden voor fraude met vaccinatiebewijzen

Laatst bijgewerkt: donderdag 17:17 uur
VLAARDINGEN – De politie heeft dinsdag 4 januari twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht te hebben gefraudeerd met vaccinatiebewijzen. Het tweetal verkocht vaccinatiebewijzen, zonder dat mensen daadwerkelijk een prik kregen.

Een anonieme tip leidde naar de twee 28-jarige mannen uit Vlaardingen. Wie bereid was een flink geldbedrag van tussen de 300 en 800 euro te betalen kreeg een vaccinatiebewijs, zonder op de priklocatie te verschijnen. De persoonsgegevens werden vervolgens verwerkt in het registratiesysteem, waardoor het mogelijk was om een QR-code te ontvangen en te gebruiken, terwijl men dus niet gevaccineerd was. Eén van de twee verdachten werkte bij de GGD. Zijn contract bleek al voor zijn aanhouding niet verlengd.

Verder onderzoek
Politie en Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de fraude voort en kijken daarbij ook naar hoeveel mensen valse vaccinatiebewijzen kochten en wie dat zijn. De aangehouden mannen zijn donderdag voorgeleid bij de rechter commissaris en blijven langer vastzitten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.