Logo 112Schiedam

Redactie defensie 0 reactie(s) di 22 februari 2022, 19:03

Special forces oefenen samen met de luchtmacht in het centrum van Rotterdam

ROTTERDAM – Dinsdagmiddag heeft de luchtmacht samen met de special forces geoefend in het centrum van Rotterdam. Zij oefenden bij de Maassilo op troepenverplaatsing.

De oefening HWIC-SOF (Weapon Instructor Course Special Operating Forces) is bedoeld als opleiding voor de vliegers. Deze opleiding duurt 20 weken en ze zijn nu in de afrondende fase.

De oefening bestond vandaag uit 3 apaches (gevechtshelikopter) en 2 chinooks (transporthelikopters). De 3 apaches waren bedoeld om het gebied te beveiligen terwijl de 2 chinooks zorgden voor de troepenverplaatsing. Eén chinook was hiervoor geland bovenop de Maassilo om de special forces op te pikken. Later zijn de 2 chinooks ook nog geland in de buurt van de Kuip.

Uiteraard trok het hele circus veel publiek die soms ook even met open mond stonden te kijken. Donderdag is er opnieuw een HWIC-SOF oefening, dan in de havens Europoort en de Maasvlakte. Deze oefening zal tussen 15:00 uur en 20:00 uur plaatsvinden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.