Logo 112Schiedam

Redactie gemeentebericht 0 reactie(s) wo 02 maart 2022, 16:40

Rijbewijs online verlengen

NEDERLAND – Is uw rijbewijs verlopen, of wilt u de categorieën op uw rijbewijs uitbreiden? Sinds 1 maart kunt u dit online regelen via de Dienst Wegverkeer (RDW). U hoeft alleen nog naar het gemeentehuis te komen om het rijbewijs op te halen.

Hoe werkt het?
Laat een pasfoto maken bij een erkende fotograaf of fotocabine. Neem daarbij uw rijbewijs mee. Bij de fotograaf zet u uw handtekening die later op het rijbewijs komt. De fotograaf verstuurt de foto en handtekening digitaal en beveiligd naar de RDW. Let wel op, niet alle fotografen doen hieraan mee.

U ontvangt vervolgens van de RDW een e-mail waarin staat of u aan de voorwaarden voldoet om uw rijbewijs online te verlengen. Daarna kunt u met DigiD makkelijk en snel de aanvraag doen. Het online verlengen van het rijbewijs kost 41 euro (hier zitten de kosten voor de foto niet bij inbegrepen). Na twee werkdagen ligt het rijbewijs klaar in het gemeentehuis. Wilt u meer informatie? Ga dan naar de website van de RDW. Hier vindt u ook een lijst met deelnemende fotografen.

Op afspraak
Naast deze nieuwe digitale manier kunt u uw rijbewijs ook nog steeds verlengen of uitbreiden door een afspraak te maken. Heeft u voor het eerst uw rijbewijs gehaald? Hier moet u ook een afspraak voor maken. Dit kunt u niet online regelen net als het verlengen of uitbreiden van het rijbewijs.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.