Logo 112Schiedam

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 05 november 2021, 18:43

Reflecterende kantmarkering maakt bijna 200km fietspad veiliger

Laatst bijgewerkt: vrijdag 18:43 uur

De provincie Zuid-Holland heeft op bijna 200km fietspad buiten de bebouwde kom duurzame kantmarkering aangebracht. Kantmarkering vergroot, zeker in het donker of bij slecht weer, de veiligheid voor de fietser. Nu het steeds vroeger donker wordt, is dat wel zo prettig.

Steeds meer mensen pakken de fiets, bijvoorbeeld voor woon-werkverkeer. En dat is positief, want fietsen is goed voor de gezondheid en het milieu en meer mensen op de fiets betekent minder file in de provincie. Het is dan wel van belang dat je veilig kunt fietsen, ook in het donker nu de dagen korter worden. Daarom heeft de provincie op bijna 200km fietspad kantmarkering aangebracht, een grote klus waar bijna 4 maanden aan gewerkt is.

Veilige zone
Kantmarkering levert een bijdrage aan het voorkomen van fietsongevallen, zoals bermongevallen en botsingen met een trottoirband. Door kantmarkering zijn de randen van het fietspad beter zichtbaar, en ook het verloop van het fietspad. Hierdoor worden fietsers ondersteunt om beter koers te houden en blijven ze vaker in de ‘veilige zone’ van het fietspad rijden. Ook bij daglicht heeft kantmarkering een meerwaarde voor (met name oudere) fietsers met een visuele beperking.

Duurzame markering
Als markeringsmateriaal is KoudSprayPlast toegepast. Dit is een duurzame vorm van markeringsmateriaal. De verf wordt op de weg gespoten waarna er glasparelmix overheen wordt gestrooid. Deze reageert met de verf, waardoor een sterke markering ontstaat met een langere levensduur dan de standaard markering. De glasparelmix zorgt ook voor de reflectie, waardoor de lijnen, met name als ze verlicht worden, goed zichtbaar zijn.

De kantmarkering is aangebracht op veelal onverlichte fietspaden tussen:

Komende jaren zal de provincie op steeds meer fietspaden kantmarkering aanbrengen.

Bron: Provincie Zuid-Holland

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.