Redactie regio 0 reactie(s) vr 01 oktober 2021, 20:03

Proef met corona polsbandjes van start

Laatst bijgewerkt: vrijdag 20:03 uur
REGIO – Dit weekend staan er twee mobiele controlepunten in het centrum van Rotterdam. Horecabezoekers kunnen er met een identiteitsbewijs en QR-code een corona-polsbandje ontvangen.

Burgemeester Aboutaleb liet deze week in een brief aan horecaondernemers weten dat in het centrum van Rotterdam op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober mobiele controlepunten komen. Deze komen te staan bij het Stadhuisplein en op de Witte de Withstraat.

Polsbandjes
Het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft toestemming om gebruik te maken van een polsbandje bij controle van een coronatoegangsbewijs. De gemeente Rotterdam werkt hieraan mee. De polsbandjes maken het voor horecazaken makkelijker om te controleren wie er een corona toegangsbewijs heeft. Het polsbandje is alleen op de dag van afgifte geldig en heeft per dag een andere kleur. Bij de controlepunten bij het Stadhuisplein en op de Witte de Withstraat kunnen bezoekers op vrijdag 1 oktober en zaterdag 2 oktober van 16.00 uur tot 23.00 uur terecht.

Proefperiode
De proef eindigt zaterdag 00.00 uur. Hetzelfde tijdstip als de sluitingstijden van de horecazaken. Als de proef van de corona-polsbandjes slaagt wordt er gekeken of het doorgaat en of er meer controlepunten komen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.