Redactie — lokaal0 reactie(s) — do 04 november 2021, 18:34

Pepernoten protocol: tips voor een veilig sinterklaasfeest

Sinterklaas is bijna in het land. Misschien komen de Sint en zijn pieten ook naar scholen, verpleeghuizen of feestjes. Om te zorgen dat het een leuk en veilig feest blijft, deelt de GGD tips voor Sinterklaas en de mensen die hij gaat bezoeken. Zo zorgen we ervoor dat de Sint en de bezoekers alleen pepernoten en niet het coronavirus krijgen of verspreiden.

  • Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn de basismaatregelen erg belangrijk. Geef elkaar daarom voldoende ruimte, zeker volwassenen onderling. Was ook goed je handen bij binnenkomst. En heb je (milde) klachten? Ga testen bij de GGD en blijf thuis tot de uitslag bekend is. Dat geldt ook voor Sinterklaas en de pieten.
  • Ontvang de Sint het liefst buiten, bijvoorbeeld op het schoolplein. Of in een grote zaal, waar voldoende ruimte is voor iedereen. Let ook op goede ventilatie van de zaal.
  • Ontvang de Sint en pieten in dezelfde (kleinere) groepen die al meer bij elkaar zijn. Bijvoorbeeld de schoolklas in plaats van de hele school tegelijk. Is het niet mogelijk buiten de sint te ontvangen? Laat de Sint dan langs de klassen of afdelingen lopen.
  • Als Sinterklaas en de pieten geen klachten hebben, kunnen ze vooraf preventief een zelftest afnemen. Heeft Sint of piet wel klachten? Ga dan alleen naar buiten voor het testen bij de GGD. Blijf verder binnen tot de uitslag bekend is.
  • Het strooigoed kan het beste verpakt worden gegeven. Wordt er toch gestrooid met pepernoten en ander snoepgoed? Zorg dan voor goede handhygiëne.
  • Overweeg met de oplopende besmettingscijfers om Sinterklaas alleen digitaal te ontvangen. Bijvoorbeeld op een groot scherm vanuit zijn werkkamer. Hou de algemene maatregelen goed in de gaten.

Met deze tips kan de Sint zo veilig mogelijk een bezoekje brengen. Veel plezier!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren is uitgeschakeld.

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons