Logo 112Schiedam

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 08 juli 2021, 22:02

Elektrische step is overal verkrijgbaar maar nergens toegestaan

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 12:07 uur

NEDERLAND – De elektrische step is overal verkrijgbaar maar vrijwel nergens toegestaan. Gebruik van een elektrische step door vooral jonge weggebruikers lijkt snel toe te nemen en daarmee ook de gevaarlijke situaties.

Let op! Heel weinig modellen zijn goedgekeurd. Vrijwel alle e-steps die je in Nederland en het buitenland op straat ziet zijn in Nederland verboden op de openbare weg. Risico op boete en inbeslagname bij gebruik op openbare weg is groot.

  • Veeley
  • E-micro
  • Kickbike (type Luxury, Cruise en Fat Max
  • Yedoo Mezec

Stoep

Een elektrische (scooter)step, die rijdt op oplaadbare batterijen, is alleen toegestaan als hij door de minister is aangewezen als bijzondere bromfiets. Andere elektrisch stepjes zijn dus niet toegestaan op de openbare weg.

Voor de bijzondere bromfiets gelden aparte regels. Hij moet verzekerd zijn en u moet de verkeersregels voor snorfietsers volgen. Er geldt een minimumleeftijd van 16 jaar, en u heeft geen helm of rijbewijs nodig. Je mag er niet mee op de stoep rijden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.