Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 25 juni 2021, 19:55

Wat je moet doen bij letselschade na een hondenbeet

Laatst bijgewerkt: zondag 12:07 uur

Een hondenbeet opgelopen? Ook na een hondenbeet kan er letselschade ontstaan. Letselschade na een hondenbeet brengt vervelende gevolgen met zich mee. Lees hier alles over wat je moet doen na een hondenbeet.

 

Na de hondenbeet

Wanneer je bent gebeten door een hond, zijn er een aantal acties die ondernomen moeten worden. Het is van belang om direct langs de huisartsenpost te gaan en een tetanusprik te halen. Dit doe je om eventuele infecties te vermijden. 

 

Wanneer de hond in kwestie eigendom is van een ander, dan kun je een schadevergoeding claimen. De eigenaar van een hond is namelijk aansprakelijk voor alle letselschade die een dier veroorzaakt.

 

Een hondenbeet valt onder risicoaansprakelijkheid. Dit houdt in dat de bezitter van een hond te allen tijde aansprakelijk is, ook al heeft hij geen schuld aan het incident. Het feit dat de hond eigendom van de eigenaar is, zorgt ervoor dat hij/zij automatisch aansprakelijk is voor eventuele letselschade.

 

Na de hondenbeet is het van belang om de eigenaar om zijn/haar verzekeringsgegevens te vragen. Een letselschadespecialist helpt je om de eigenaar van de hond aansprakelijk te stellen.

 

Wat is letselschade na een hondenbeet?

Letselschade omvat alle consequenties uitgedrukt in kosten na een incident waar de schuld bij een ander ligt. Letselschade na een hondenbeet uit zich onder andere in de volgende vormen:

 

  • geestelijke klachten en angst voor honden;
  • corrigerende cosmetische behandelingen;
  • littekens als gevolg van de wond.

 

Zoals net genoemd, is de eigenaar van de hond aansprakelijk voor de letselschade. Daarnaast vallen ook de kosten van eventuele juridische hulp onder de schadeclaim. 

 

Letselschadebureau

Een letselschadebureau geeft gratis juridisch advies omtrent het claimen van een schadevergoeding na letselschade. Een letselschadebureau is gespecialiseerd in verschillende soorten ongevallen. Ieder van deze gevallen kenmerkt zich door verschillende kostenposten. Dit zijn onder andere:

 

  • bedrijfsongeval;
  • verkeersongeval;
  • ongeval door een dier.

 

Een hondenbeet valt onder ‘’ongeval door een dier’’. Het is van belang om de hulp van een letselschadebureau in te schakelen. Zij weten waar je recht op hebt. Wanneer je geen hulp krijgt van een specialist, loop je het risico dat er schadeposten vergeten worden. Terwijl de eigenaar deze kosten op zich moet nemen. De diensten van een letselschadebureau zijn gratis. Dit komt doordat de kosten van juridische hulp te verhalen zijn bij de aansprakelijke. Maak hier gebruik van. Wacht niet langer en vraag een letselschadebureau om hulp!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.