Redactie 112 0 reactie(s) wo 01 januari 2020, 17:19

Jaarwisseling regio Rotterdam: drukte voor hulpverleners

Laatste update: 1 jaar geleden

REGIO – 59 arrestanten, twee zwaargewonden, zo’n 50 autobranden en tientallen andere incidenten maakten dat hulpverleners in de eenheid Rotterdam tijdens de jaarwisseling de handen vol hadden.

Zo’n duizend agenten waakten over de miljoenen feestvierders in het werkgebied van de eenheid Rotterdam. Gedurende de nacht werden bij zeven incidenten waarbij agenten werden belaagd aanhoudingen verricht. Er waren in de nieuwjaarsnacht 26 autobranden in de eenheid, waarvan 14 in Rotterdam- zuid. In dat gebied was het sowieso flink aanpoten voor hulpverleners .Op de Rotterdamse Sumatraweg troffen agenten in een woning een zwaargewonde man aan. Twee verdachten zitten vast. Rond 03.00 uur braken drie mannen drie auto’s open en staken er één van in brand op de Plompertstraat. Na een waarschuwingsschot werd het trio aangehouden op de Waalstraat. Omstreeks 03.40 uur zien medewerkers van cameratoezicht dat op de Groene Hilledijk een man loopt met een vuurwapen. Ook hier is een waarschuwingsschot nodig om de man aan te houden.

Veel groepen liepen met zwaar vuurwerk en er waren diverse containerbranden. Op de Waalhavenstraat gooide jeugd met kennelijke benzinebommen. Op het Koninginnehoofd werden verkeersregelaars belaagd en op de Riederlaan kregen ME’ers zwaar vuurwerk naar het hoofd gegooid. Van een politievoertuig werd een raam ingeslagen.

Rond 04.00 uur vinden agenten op de Dordtse Groenedijk een neergestoken man. Wat zich daarvoor afspeelde is voor de politie nog onbekend. We hebben het slachtoffer nog niet kunnen horen. Weet u meer? Bel met de politie. In Zuid-Holland Zuid werden vijf personen aangehouden voor diverse feiten.

In het Rotterdamse centrum was veel publiek op de been. Er waren in het district zeven autobranden en 16 aanhoudingen.

Vuurwerk
In Nederland werd in aanloop naar de jaarwisseling 49000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Zo’n 12.500 kilo daarvan werd van straat gehaald door Rotterdamse onderzoeken. Leed, vernielingen en miljoenen knallen zijn daarmee voorkomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons