Redactie 112 0 reactie(s) wo 03 juli 2019, 7:19

Ravage na aanrijding tijdens achtervolging in Amersfoort [update]

Laatste update: 22 aug 2021 15:36 uur

AMERSFOORT – Na een korte achtervolging die eindigde in een aanrijding, heeft de politie gisteravond een 28-jarige verdachte uit Vlaardingen op heterdaad aangehouden. De vluchtende bestuurder was vermoedelijk onder invloed van drugs. Ook hebben agenten in de vluchtauto zes kilo vermoedelijke cocaïne aangetroffen.

Tijdens een surveillanceronde op dinsdagavond 2 juli in de Amersfoortse wijk Schothorst, zagen politieagenten een auto rijden waarvan het achterlicht niet brandde. Toen de agenten de bestuurder van de auto daarop wilden aanspreken en hem een stopteken gaven, ging de automobilist er vandoor. De politieagenten zetten uiteraard de achtervolging in. Na korte tijd was de achtervolging alweer ten einde, want op het kruispunt van de Holkerweg met de Ringweg Koppel botste de vluchtende bestuurder op een andere auto. De bestuurster van die auto raakte lichtgewond en zij moest per ambulance naar een ziekenhuis worden vervoerd.

Opsporingsonderzoek
De vluchtende automobilist werd ter plaatse aangehouden. Hij bleek een 28-jarige inwoner van Vlaardingen. Zoals gebruikelijk bij ernstige verkeersovertredingen en verkeersongevallen werd een drugstest (speekseltest) bij de man afgenomen, waaruit een verdenking rees op het rijden onder invloed van softdrugs. De bestuurder is daarom aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij het onderzoeken van de vluchtauto troffen de politieagenten vervolgens zes kilo vermoedelijke cocaïne aan. Hierop is een omvangrijker opsporingsonderzoek gestart en vanmiddag heeft de recherche in het kader daarvan de woning van de aangehouden verdachte doorzocht.

De verdachte is in verzekering gesteld. Het opsporingsonderzoek is intussen nog in volle gang.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons