Redactie 112 0 reactie(s) do 13 juni 2019, 16:48

Grote gezamenlijke controle in Schiedam-Noord

Laatste update: 1 jaar geleden

SCHIEDAM – Bestuurders met drugs, achterstallige belastingbetalers en bedrijven waar het een en ander niet in orde was. Schiedam-Noord was woensdag het toneel van een grote gezamenlijke controle. Mensen die hun geld verdienen in de criminele onderwereld en het vervolgens uitgeven in de eerlijke bovenwereld, met andere woorden ondermijning: daar was de actie op gericht.

Daarbij inde de Belastingdienst fiscale schulden van in totaal ruim 60.000 euro en nam 17 auto’s in beslag. Een belastingbetaler pinde zelfs zijn schuld van ruim 11.000 euro. Controleurs schreven verbalen en bekeuringen uit voor allerlei feiten zoals het bezit van drugs, illegaal vuurwerk en wapens (twee messen en een boksbeugel). Verder waren er diverse bekeuringen voor verkeersovertredingen.

Controle bij bedrijven
De controlerende diensten bezochten tientallen bedrijven waarbij diverse overtredingen zijn geconstateerd. Zo is er drie keer een rapportage opgemaakt voor overtreding van de Drank en Horecawet en bij een bedrijf werd een ruimte aangetroffen die werd ingericht voor een hennepkwekerij (echter nog zonder de materialen). Bij een ander bedrijfspand in Schiedam-Nieuwland werden goederen aangetroffen voor een hennepkwekerij. Hier deed de eigenaar afstand van en de gemeente Schiedam voerde direct de goederen af. Dezelfde eigenaar bleek ook nog een belastingschuld van 3.000 euro te hebben die hij direct betaalde. Er zijn meerdere woonadressen bezocht. Bij een van deze woningen werd vermoedelijk overbewoning en illegale onderverhuur geconstateerd.

Krachten bundelen
Politie, gemeente, belastingdienst, Stedin en uitkeringsinstantie Stroomopwaarts bundelden woensdag hun krachten bij de actie. Alle betrokken instanties hebben door deze gezamenlijke actie veel informatie verkregen, die bij eventuele vervolgonderzoeken net de ontbrekende puzzelstukjes kunnen zijn die kunnen leiden tot het oplossen van een zaak. Wordt vervolgd dus.

Wat kunt u doen tegen ondermijning?
Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Meld het altijd. Bel 112 als elke seconde telt en 0900-8844 bij geen spoed, wél politie. Melden kan ook anoniem via het meldpunt Meld Misdaad Anoniem. Bel 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons