Redactie 112 0 reactie(s) vr 29 maart 2019, 18:44

Politie geeft foto vrij van verdachte plaatsen handgranaten

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM – In het onderzoek naar het plaatsen van handgranaten aan de Schiedamseweg en een ontploffing aan de Schiedamsedijk, geeft het rechercheteam onder leiding van het Openbaar Ministerie, een foto van een verdachte vrij. De politie wil de daders zo snel mogelijk van straat halen. Wie herkent de man of heeft meer informatie over deze zaken?

Handgranaten
Zaterdagochtend rond 9.00 uur viel een voorbijganger op de Schiedamseweg iets op; bij een souvenir- en waterpijpenwinkel zaten twee handgranaten aan het rolluik vast. De politie is een onderzoek gestart naar de reden van het plaatsen van de granaten bij deze winkel.

Explosief
Donderdag heeft een explosief voor schade gezorgd aan een pand aan de Schiedamsedijk en een aantal geparkeerde auto’s. Een vrouw ontdekte die ochtend dat haar auto een kapotte ruit had. Dat bleek bij twee andere auto’s ook het geval. Hierop werd het onderzoek gestart. Er werden bij het rolluik van de horecagelegenheid fragmenten van een ontploft explosief gevonden.

Verband
Handgranaten bij een souvenirwinkel en een ontploffing bij een horecagelegenheid. Situaties die onacceptabel zijn. Zeker ook, omdat er woningen in de directe omgeving zijn. De politie vermoedt dat er een verband is tussen deze twee incidenten.

Tip de politie
Weet u wie de verdachte is die zaterdagochtend 23 maart handgranaten plaatste? Was u getuige van de incidenten? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan aub contact met ons op via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons