Redactie 112 0 reactie(s) zo 17 maart 2019, 15:59

Inbreker met kluis in de kraag gevat

Laatste update: 22 aug 2021 15:34 uur

SCHIEDAM – Op zaterdag 16 maart 2019, omstreeks 16.15 uur werd er door een alerte buurtbewoner een verdachte situatie gemeld. Deze bewoner zag vier personen aan de achterzijde van de flat aan het Sibeliusplein. Kort daarop was het viertal opgesplitst. Twee hiervan zaten op een bankje en de bewoner vermoedde dat het andere tweetal de flat was binnen gegaan.

Nadat agenten het tweetal buiten gecontroleerd hadden, konden ze verder niets doen. Het tweetal binnen konden ze niet achterhalen.

Kort nadat de agenten waren vertrokken, kwam een tweede melding. De verdachte situatie was ook gemeld in een buurtwhatsapp groep. Een tweede bewoner zag het tweetal de flat uit komen met een gevulde rode bigshopper van een bekende supermarkt! Ze liepen weg richting de Smetanalaan. De bewoner meldde dit direct via 112.

Terug gesneld naar de locatie zagen agenten op het voetpad langs de sloot een man. Hij zag de agenten ook en zette het op een lopen. Na een korte achtervolging rende hij de hoek om bij een hoekhuis en verstopte zich. Afgaand op het geluid, zagen de agenteb, verstopt in de heg, de man. De rode bigshopper naast hem. Hijgend en buiten adem. In de rode bigshopper troffen we een kluis. De kluis met waardevolle spullen gestolen bleek te zijn gestolen uit de flat.

De inmiddels aangehouden verdachte, een Serviër die pas 1 dag in Nederland was, kon zo ingerekend worden. Hem wordt diefstal in vereniging dmv braak/verbreking ten laste gelegd. Ook wordt hij overgedragen aan onze vreemdelingenpolitie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons