Redactie 112 0 reactie(s) vr 21 december 2018, 17:00

Politie neemt in Hoogvliet duizend kilo illegaal vuurwerk in beslag

Laatste update: 1 jaar geleden

HOOGVLIET – De Rotterdamse politie heeft donderdagmiddag in Hoogvliet duizend kilo illegaal vuurwerk opgespoord en in beslag genomen. Een 59-jarige Rotterdammer is aangehouden en zit nog vast.

De politie kreeg deze week een anonieme tip over de opslag van professioneel vuurwerk. Dit vuurwerk zou vanuit het rijtjeshuis in Hoogvliet worden verhandeld. Het districtelijk Vuurwerkteam Zuid-West startte hierna een onderzoek. De politie bezocht de woning en kreeg toestemming van de bewoner om de woning te doorzoeken. Door de hele woning heen stonden er talloze vuurwerkdozen met daarin illegaal professioneel vuurwerk. In de woning lagen ook mortierbommen. Agenten doorzochten de schuur en vonden daar nog een mortierbom en diverse houders waarmee mortieren kunnen worden afgevuurd.

Strijd tegen illegaal vuurwerk
Er is nog steeds verhoogde aandacht bij de politie voor illegaal vuurwerk. De politie zet alles op alles om op alle adressen langs te gaan, het vuurwerk in beslag te nemen en proces-verbaal op te maken tegen de eigenaar ervan. Dat heeft de afgelopen weken al geresulteerd in de inbeslagname van duizenden kilo’s vuurwerk. De huisbezoeken gaan de laatste weken van dit jaar onverminderd door. Alles is erop gericht zo veel mogelijk illegaal vuurwerk in beslag te nemen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons