Logo 112Schiedam

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 20 november 2018, 16:34

Vierde rijstrook eerder geopend – maar nog genoeg werk aan infrastructuur

Laatst bijgewerkt: zondag 11:57 uur

Rijkswaterstaat heeft op 16 oktober de nieuwe vierde rijstrook weten te openen op de A4 richting Leidschendam. In de planning stond dat het openen van de vierde rijstrook uiterlijk eind 2018 plaats zou hebben, maar door meevallers tijdens de werkzaamheden is dit aanzienlijk versneld. De vierde rijstrook is aangelegd door gebruik te maken van de middenberm. Om de woonsituatie voor omwonenden mee te nemen in de overwegingen is gekozen voor asfalt met geluid reducerende eigenschappen op alle rijbanen. Medio november moet de vierde rijstrook in tegengestelde richting in gebruik genomen kunnen worden.

Meer capaciteit wegennetwerk Zuid-Holland

De A4 is een van de drukst bezette snelwegen van Nederland en het was hoog tijd dat de capaciteit verhoogd zou worden. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaf aan blij te zijn dat de vierde rijstrook eerder in gebruik genomen kon worden dan gepland en dat de verbreding een belangrijke stap is in het grote wegproject voor Zuid-Holland. De minister doelt hiermee op de RijnlandRoute, een nieuwe weg die de grootste problemen rond de A4 en A44 op moet lossen. Alle omliggende gemeenten zijn intensief betrokken bij het realiseren van het project, net als de provincie Zuid-Holland zelf.

De volgende stap is het wachten op het onderzoeksresultaat naar de mogelijkheden voor verbreding bij knooppunt Burgerveen en de aansluiting naar Den Haag (N14). Tevens wordt er gekeken naar de mogelijkheid om meer gebruik te maken van Smart Mobility, ook een manier om de druk op de infrastructuur te verlichten.

Meer werk aan de infrastructuur wacht Zuid-Holland

In het ING-rapport van 2015 kwam naar voren dat Zuid-Holland achter was komen te lopen op het gebied van de digitale infrastructuur. Hiermee wordt de bereikbaarheid bedoeld, zoals de mogelijkheid om internet te gebruiken en de signaalsterkte. Noord-Holland scoorde in het rapport vele malen beter en dat betekent dat er in Zuid-Holland werk aan de winkel is. Belangrijk werk, want uit het rapport bleek dat internet voornamelijk gebruikt wordt in de sectoren financiële diensten, informatie & communicatie en specialistische zakelijke diensten.

Daarnaast neemt de druk op de digitale infrastructuur steeds verder toe omdat meer mensen vaker gebruikmaken van het internet. Hierbij worden steeds ‘zwaardere’ verbindingen gebruikt voor het streamen van films en series via Netflix waar steeds meer mensen gebruik van maken. Ook het spelen van spellen via het internet zoals op het Playstationnetwerk en het netwerk van Xbox zorgt voor toenemende druk op de digitale infrastructuur. Daarnaast wordt livestreamvideo gebruikt in het online casino waar spelers onder andere baccarat, blackjack en roulette kunnen spelen met een live dealer én worden programma’s als Skype steeds vaker ingezet voor internationale vergaderingen door de grotere bedrijven. Naast werk aan het wegennetwerk ligt er dus nog genoeg werk voor Van Nieuwenhuizen en de provincie Zuid-Holland, die een achterstand op dit gedeelte van de infrastructuur serieus moeten nemen met het oog op de toekomst.

5,5 kilometer verlicht de druk

De 5,5 kilometer (vanaf half november in beide richtingen) moet de druk op een van de meest gebruikte Nederlandse snelwegen aanzienlijk gaan verlichten. Hierna is de RijnlandRoute zeker iets om in de gaten te houden voor de Zuid-Hollanders, die hierdoor beduidend minder vaak in de file zouden komen te staan.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.