Redactie 112 0 reactie(s) wo 07 november 2018, 15:53

Opnieuw drugsdealers van de straat in Vlaardingen

Laatste update: 1 jaar geleden

VLAARDINGEN – De politie hield maandagmorgen vijf mannen in de leeftijd van 19 tot 25 jaar aan op verdenking van handel in drugs. Bij invallen in twee woningen in Vlaardingen en Schiedam en in drie auto’s werden drugs, geld en sieraden gevonden. Met de aanhoudingen hoopt de politie de overlast in de wijk de kop in te drukken.

Om de overlast in de wijk te bestrijden startte de politie een onderzoek naar drugshandel. Op 12 oktober werden al een vermoedelijke dealer en zijn klant aangehouden, maar het onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie, ging onverminderd door. Dat leidde tot de aanhouding van een 25-jarige Vlaardinger en zijn twee koeriers uit Vlaardingen van 20 en 25 jaar. Eén van hen werd in de wijk Vettenoordsepolder in kraag gevat net nadat hij een bestelling had afgeleverd. Ook zijn 39-jarige klant werd aangehouden. Een 19-jarige Schiedammer werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de drugshandel.

Goed georganiseerd
Uit het onderzoek van de afgelopen maanden bleek dat de 25-jarige Vlaardinger vermoedelijk een groot netwerk met veel klanten runde, waarbij hij de koeriers aanstuurde. Bij hen werden duizenden euro’s aan contanten, gebruikshoeveelheden drugs en mobiele telefoons aangetroffen. Bij invallen in woningen in Vlaardingen en Schiedam werden naast contant geld en drugs, hulmiddelen aangetroffen die met de productie en de handel van drugs te maken hebben, zoals weegschalen. In het pand in Vlaardingen werden dure kleding en sieraden aangetroffen. Ook werden drie auto’s in beslag genomen. De verdachten zijn ingerekend voor verhoor. Het verscherpt toezicht in de wijk blijft en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Melden heeft nut
Drugshandel veroorzaakt overlast en schept een onveilige sfeer voor omwonenden en de aanpak van criminele samenwerkingsverbanden valt onder de aanpak van ondermijning. Eén van de prioriteiten van politie, OM en bestuur. Om de overlast compleet te verbannen, heeft de politie uw hulp nodig. Meld overlast altijd. Via 0900-8844 of de wijkagent. Ook alle andere informatie over drugsactiviteiten is welkom. Dat kan eveneens via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan M. 0800-7000 of ga naar www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons