Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) wo 24 oktober 2018, 17:30

Koffer met lichaam van onbekende dode vrouw in Schiedam

Laatst bijgewerkt: zondag 15:32 uur

SCHIEDAM – Op Begraafplaats Crooswijk ligt al dertien jaar een jonge vrouw begraven in een naamloos graf. Zij werd woensdag 12 oktober 2005 gevonden. Ze zat, gewikkeld in dekbedovertrekken,  in een rode koffer die dreef in de Thorbeckesingel in Schiedam. Het coldcaseteam van de politie zoekt opnieuw de publiciteit om haar identiteit te kunnen achterhalen.

Het is waarschijnlijk dat de koffer al zo’n twee weken in het water dreef voor hij door een medewerker van de groenvoorziening op de kant werd getrokken. Tot nu toe is niemand naar voren gekomen die weet of heeft gezien wie de koffer in het water heeft gegooid. Heeft u 12 oktober 2005 of de twee weken daarvoor iets gezien wat mogelijk met deze zaak te maken heeft maar heeft u dit toen niet aan de politie verteld, doe dat dan alsnog. Ook iets kleins dat misschien niet belangrijk lijkt, kan helpen om deze jonge vrouw haar naam terug te geven.

Signalement van het slachtoffer

Het slachtoffer was een jonge vrouw, waarschijnlijk tussen de 16 en 22 jaar oud. Zij was ongeveer 1 meter 60 langen woog ongeveer 60 kilo. Ze had bruine ogen en bruin, halflang haar dat in een lichter tint was geverfd. Verder viel het op dat zij een onverzorgd gebit had, het leek of zij nog nooit bij een tandarts was geweest. Dan kan betekenen dat ze mogelijk niet uit Nederland komt.

Toen zij gevonden werd droeg zij:

  • Een rood t-shirt met witte opdruk met het label Lai Si Hao, op het shirt staat o.a. Victory en Power Cycle.
  • Een blauwe joggingbroek met dubbele zwarte streep van het merk Gateway. Opvallend is dat deze broek een stuk groter is dan het shirt, namelijk maat XL.
  • Rood/gele sokken met de afbeelding van een eend.
  • Lichtblauw ondergoed met het cijfer 69.

Koffer

De koffer waarin de vrouw gevonden werd is van het merk Line en is in Nederland zo’n 100 keer verkocht tussen april en oktober 2005. Degene die de koffer heeft gekocht heeft hem dus maximaal 6 maanden in bezit gehad, mogelijk zegt dat iemand iets.

In 2008 werd een gezichtsreconstructie gedaan die in het programma Opsporing Verzocht werd getoond. Helaas leverde dit toen geen herkenning op. Inmiddels is de kennis van gezichtsrecontructie verder ontwikkeld en heeft het coldcaseteam een digitale reconstructie laten maken die veel nauwkeuriger is. Hiermee hoopt het team een doorbraak te forceren in deze zaak. Op dinsdag 23 oktober 2018 wordt in het programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan deze zaak.

Heeft u 12 oktober 2005 of de twee weken daarvoor iets gezien wat mogelijk met deze zaak te maken heeft maar heeft u dit toen niet bij de politie gemeld, denkt u de vrouw te herkennen aan de hand van de digitale reconstructie of heeft u andere informatie over deze zaak?

In deze zaak is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.