Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 08 oktober 2018, 17:45

Agenten vervelen zich niet bij grote verkeerscontroles in regio Rotterdam

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:32 uur

ROTTERDAM – Een grootscheepse kentekencontrole in de politieregio Rotterdam heeft op vrijdag 5 oktober de nodige aanhoudingen en bekeuringen opgeleverd. Zo’n 120 agenten van de eenheid Rotterdam hielden deze actie, waarbij ze bijgestaan werden door collega’s van de Landelijke Eenheid en de eenheid Den Haag. Ze stonden verspreid in de regio opgesteld en kwamen in actie als auto’s of motoren een kentekencamera passeerde die een ‘hit’ opleverde. Dat gebeurde zo vaak dat de agenten vijf volle uren volop het aan werk waren.

Een greep uit de resultaten:
Vijf mensen stond gesignaleerd, omdat ze gezocht of veroordeeld waren en zich niet bij de politie gemeld hadden. Zij kregen een enkele reis politiebureau. Twee automobilisten reden in een gestolen of verduisterde auto en konden eveneens hun vrijheid én auto inleveren. In totaal werd voor minimaal 7300 euro aan openstaande boetes geïnd, waaronder boetes van 1000 en 1360 euro. Twee van deze weggebruikers konden niet betalen en mochten hun voertuig op de controleplaats achterlaten en met de benenwagen verder. Daarnaast konden vier bestuurders hun auto inleveren, omdat ze nog een belastingschuld hadden openstaan. Twee anderen hadden zoveel kentekens op hun naam staan, dat ze als ‘katvanger’ te boek stonden. Ook zij konden te voet hun weg vervolgen. Dat gold ook 12 automobilisten die teveel hadden gedronken (vier keer) of met een ongeldig rijbewijs reden (acht). Meer dan 50 bekeuringen werden ook nog uitgedeeld voor verschillende overtredingen, waaronder onverzekerd rijden, technische mankementen of het ontbreken van rijbewijs of papieren.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.