Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 24 augustus 2018, 16:35

Beelden van de mannen die mogelijk betrokken zijn bij ontvoering en schietincident in Schiedam

Laatst bijgewerkt: zondag 18:29 uur

SCHIEDAM / ZEVENHUIZEN – Afgelopen dinsdag gaf de politie beelden van onderstaande mannen vrij. Zij wisselen kentekenplaten om van een VW Transporter op De Els in Nieuwerkerk aan den IJssel.

In de nacht van dinsdag op woensdag is het busje, dat vermoedelijk te zien is op de beelden, in de brand aangetroffen op de Nesserweg in Zevenhuizen. De politie vermoedt dat de mannen op de beelden betrokken zijn bij de ontvoering van een man en een schietpartij op een woning in Schiedam. Het team is er op gebrand om de zaak op te lossen. Wie herkent de mannen? Tips? Bel 0800-6070 of anoniem 0800-7000.

Ontvoering Alphons Ariënsstraat Schiedam
In de nacht van 29 op 30 mei rond 23.40 uur, is een 46-jarige man ontvoerd aan de Alphons Ariënsstraat in Schiedam in een zilvergrijze Volkswagen Transporter door 3 mannen die vertelden dat ze van de politie waren. Hij wordt meegenomen naar vermoedelijk een loods in Rotterdam. Daar wordt hij gekneveld. Hij is geschopt en geslagen onder andere in zijn gezicht. Daarnaast is hij met een hamer geslagen op handen en voeten. Ook is hij in een wurggreep genomen waardoor hij even buiten westen raakte. Ze lieten een foto van zijn zoon zien en dreigde hem te doden als hij geen geld zou betalen. Uiteindelijk wordt hij weer meegenomen in het busje. Op de Johan Braakensiekstraat in Schiedam moet hij rond 03.00 uur uitstappen. Daar wordt hij overgoten met vloeistof en dreigen ze hem in brand te steken. Hij schreeuwde om hulp en een getuige die dit hoorde alarmeerde de politie. Zijn belagers gingen er toen vandoor. Er is meteen een onderzoek ingesteld. Na de ontvoering bleek dat de auto van de 46-jarige man uit Schiedam verdwenen. Mogelijk is deze door zijn belagers gestolen. Het team is op zoek naar deze auto. Het gaat om een donkergrijze KIA Sportage, voorzien van kenteken 21-XZR-2.

Kentekenplaten verwisseld
Rechercheurs hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar camerabeelden. In het onderzoek zijn beelden van twee mannen naar boven gekomen. Hierop is te zien dat op maandag 21 mei om 16.14 uur op De Els in Nieuwerkerk aan den IJssel kentekens worden verwisseld van een zilvergrijze Volkswagen Transporter. Vermoedelijk is dit de auto waar het slachtoffer in is ontvoerd. Opvallend aan deze auto is dat er aan de achterkant een klep zit in plaats van dubbele deuren. Er zit ook een deuk op de bumper, te weten op de linker achterhoek. De platen zijn vervalst en inmiddels beschikt deze Transporter vermoedelijk opnieuw over andere valse kentekenplaten.
Het onderzoeksteam heeft het vermoeden dat deze mannen ook gebruik maken van een rode Alfa Romeo Mito en donkergrijze Renault Megane.

Schoten en granaat Monseigneur Nolenslaan Schiedam
In de nacht van donderdag 14 op vrijdag 15 juni belden de geschrokken bewoners de politie dat ze wakker waren geworden door een knal en dat er gaten in woon- en slaapkamerraam zaten. Agenten gingen er direct op af, spraken met het gezin en onderzochten de woning op mogelijke sporen. Op het balkon vonden zij toen een handgranaat. De granaat is daar vermoedelijk neergelegd nadat er gelopen is op het dak en luifel van de winkels onder de woning. Uit buurtonderzoek is naar voren gekomen dat twee mannen in donkere kleding zijn gezien bij een donkerkleurige auto. Deze auto is na het incident weggereden, meteen teruggekomen en via de Piersonstraat weer weggereden. Niet uitgesloten wordt dat de schoten en de granaat voor het slachtoffer van de ontvoering bedoeld waren in plaats van het getroffen gezin aan de Mgr Nolenslaan.

Signalement van de mannen
Man 1
– Donker getint
– Fors postuur
– Draagt lichtgrijze broek, wit shirt met groene lange mouw, groen petje met opdruk en zwarte gympen met witte zool.
– Opvallende horloge aan zijn rechter arm en mogelijk een oorbel in linker oor

Man 2
– Blanke man
– Smal postuur
– Stuk kleiner dan man 1
– Draagt een korte spijkerbroek met gaten
– Groen shirt met v-hals waar een donkere zonnebril aan hangt
– Zwart petje
– Zwarte Nike gympen met witte zool
– Draagt een latex handschoen alleen aan zijn rechter hand

Vragen

– Wie herkent de twee mannen, wellicht in combinatie met een Alfa Romeo Mito of donkergrijze Renault Megane?
– Waar is de zilver grijze Volkswagen Transporter?  
– Waar is de donkergrijze KIA Sportage met kenteken 21-XZR-2?
– Heeft u iets gezien op 29 mei tussen 23.30 en 24.00 uur in de omgeving van de Alphons Ariënsstraat of later op de Johan Braakensiekstraat?
– Heeft u iets gezien die donderdag op vrijdagnacht in de omgeving van de Mgr.  Nolenslaan?

Neem dan contact op met de politie via de gratis tiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.