Redactie 112 0 reactie(s) wo 16 mei 2018, 21:04

Uitslaande brand op derde etage van woning in Schiedam

Laatste update: 22 aug 2021 15:29 uur

SCHIEDAM – Woensdagavond 16 mei is omstreeks half negen een uitslaande brand uitgebroken op de derde etage van een woning aan de Van ‘s-Gravesandestraat in Schiedam.

De brand heeft de woning compleet verwoest. Een ambulance is ter plaatse en het personeel daarvan controleert enkele mensen die mogelijk rook hebben ingeademd. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar het sein grote brand.

Vier personen uit de woning zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Eén vrouw is naar beneden gehaald en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Er is een kat gevonden in de woning, deze wordt nu opgevangen in een dierenambulance die ter plaatse is gekomen. Het is nog niet duidelijk of de kat gewond is geraakt.

Volgens de Officier van Dienst van de brandweer heeft opgeschaald naar het sein grote brand om dat het vuur mogelijk in het plafond/dak van de woning zit en zo zou kunnen verspreiden naar de rest van het gebouw. De brandweer maakt gaten in het dak om warmte en rook te verminderen en verspreiding van de brand te voorkomen. Daarnaast wil de brandweer alle naastliggende woningen controleren op de aanwezigheid van koolmonoxide.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons