Redactie 112 0 reactie(s) do 22 maart 2018, 15:15

Vrouw met klein hondje dringt na babbeltruc woning Ostadelaan binnen

Laatste update: 22 aug 2021 15:28 uur

SCHIEDAM – De politie is op zoek naar een verdachte met een klein hondje die door middel van een babbeltruc binnendrong in de woning bij een bejaarde vrouw op de Ostadelaan in Schiedam en haar portemonnee pikt.

Dinsdag 13 maart rond 17.30 uur klopte de verdachte op het raam bij de mevrouw aan de Ostadelaan te Schiedam. Ze herinnerde de vrouw aan een zogenaamde therapiesessie waar ze elkaar van zouden kennen en via dit amicale verhaal lukte het de verdachte om binnen te komen. Na veel gepraat en een kop koffie vertrok de jonge vrouw heel abrupt weer met haar hondje. Ondertussen had ze wel de portemonnee van het slachtoffer weten te bemachtigen uit een lade. De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden.

Babbeltrucs

Helaas worden er nog steeds mensen slachtoffer van een babbeltruc. De ene keer is het een mevrouw met een hondje met een mooi verhaal, de andere keer een monteur of een collectant. Pin je niet vast op 1 verhaal, maar blijf altijd scherp. #Laatniemandbinnen #Watzeookverzinnen. Verwacht u niemand? Doe dan niet open. Mensen hebben daar begrip voor.

Signalement verdachte

De jonge vrouw had donker kort haar, was klein van postuur en droeg een donker kort jack met hoge zwarte laarzen. Ze is tussen de 25 en 30 jaar oud. Ze is ongeveer een half uur binnen geweest bij het slachtoffer. Heeft u informatie, bel dan met 0900-8844 of als u liever anoniem wilt blijven, met 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons