Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) do 08 maart 2018, 16:08

Nieuwe traumahelikopter gepresenteerd op Lelystad Airport

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 18:28 uur

LELYSTAD – De nieuwe traumahelikopter is donderdag 8 maar gepresenteerd op Lelystad Airport. De nieuwe helikopter – de zesde van de vloot traumahelikopters – gaat rouleren langs de vaste standplaatsen in Rotterdam, Amsterdam, Eelde en Volkel.

De nieuwe heli is nodig omdat het aantal inzetten (ongeveer 8.500 in 2017) groeit. Dat leidt tot meer onderhoud en heeft gevolgen voor de beschikbaarheid. De helikopter is een nieuwe type Airbus H135 met als registratie PH-TTR. Het nieuwe toestel is geluidsarmer dan het type dat thans in gebruik is.

112 Lelystad

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een ongeval in Lelystad lees je in onze categorie 112 Nieuws Lelystad. Alle 112 alarmeringen uit Lelystad kan je live volgen via 112 meldingen Lelystad.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.