Redactie 112 0 reactie(s) vr 23 juni 2017, 17:23

Politie zoekt kettingrukker in Vlaardingen

Laatste update: 22 aug 2021 15:22 uur

VLAARDINGEN – Donderdagmiddag rukte een licht getinte man de gouden kettingen van de nek van een 80-jarige vrouw op het Fortunapad in Vlaardingen. De politie is op zoek naar de dader, en zoekt getuigen, ook van eerdere soortgelijke gevallen.

Donderdagmiddag rond 13.45 uur liet het slachtoffer op het Fortunapad in Vlaardingen haar hond uit. Ter hoogte van het houten bankje bij het fietspad kwam er een man langs op een oude damesfiets. De fietser keerde een eindje verder om en fietste terug. Naast de vrouw, die met haar rollator liep, stopte hij en rukte opeens met geweld de gouden kettingen van haar nek. Het 80-jarige slachtoffer liep hierbij schrammen en krassen op in haar hals. De dader fietste weg over het Fortunapad in de richting van het centrum. Het slachtoffer werd opgevangen door een voorbijgangster en is erg geschrokken. De politie is op zoek naar de dader en vraagt getuigen zich te melden.

Getuigenoproep
De politie is een groot onderzoek gestart naar de verdachte. Het gaat vermoedelijk om een licht getinte man van ongeveer 20 jaar met een flink postuur. Hij droeg donderdag een wit petje en een korte broek en reed op een oude damesfiets. Vermoedelijk heeft deze man vaker toegeslagen bij oudere dames in Vlaardingen. Heeft u donderdagmiddag rond 14.00 uur iets gezien of gehoord, of heeft u informatie over andere incidentenwaar de kettingrukker heeft toegeslagen, bel dan met 0900-8844 of anoniem op 0800-7000. We sluiten niet uit dat het om een en dezelfde dader gaat. Helpt u mee met het vinden van de verdachte van deze laffe daad?

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons