Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 23 januari 2017, 17:23

Wie vermoordde Erik van den Boogaart?

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:18 uur

SPIJKENISSE – Op vrijdag 11 november 2016 werd het in plastic zeil verpakte lichaam van Erik van den Boogaart (55) gevonden, drijvend in het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. De in Spijkenisse wonende havenarbeider is dan al maanden vermist. Hij blijkt te zijn doodgeschoten, waarna hij in het water is gedumpt.

Erik werkte sinds begin jaren negentig als voorman bij een bedrijf in de Rotterdamse haven dat bulkgoederen opslaat en transporteert. Hij woonde samen met zijn vrouw aan de Jupiterstraat in Spijkenisse. De twee hadden samen geen kinderen, maar uit twee eerdere relaties had Erik een volwassen zoon en dochter. Eriks leven had een duistere kant. Na een ongeluk op zijn werk, in het voorjaar van 2015, belandde hij in de ziektewet. Hij was nauwelijks nog thuis, maar waar hij dan wel verbleef en met wie vertelde hij niet.

Uit het politieonderzoek blijkt dat hij in de eerste maanden van 2016 vaak in Antwerpen was. Hij logeerde in verschillende hotels in het centrum van de Belgische stad. Erik beschikte over grote sommen cash en rekende overal waar hij komt steevast contant af. Behalve in België verbleef hij een tijdje op een vakantiepark in Zuidland, vlakbij zijn woonplaats Spijkenisse. Wat hij daar deed en waarom hij niet gewoon thuis was, vertelde hij niet. In juni afgelopen jaar verdween hij volledig uit beeld.

In juni leende Erik een zwarte Hyundai Santa Fé met kenteken 89-TZ-HP. Op woensdag 15 juni vertrok hij met onbekende bestemming. Het is de laatste keer dat Erik zijn vrouw zag. Pas toen hij in juli ook niet op een afspraak met een bedrijfsarts verscheen, gaf zijn vrouw op 18 juli haar man op als vermist.

Op 19 oktober wordt in de Sint-Janshaven in Rotterdam de vermiste Hyundai Santa Fé gevonden. De auto moet er al een tijd staan. Van Erik nog steeds geen spoor. Op vrijdag 11 november wordt het slachtoffer gevonden in het Schelde-Rijnkanaal bij Rilland. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Tijdens het politieonderzoek is het vermoeden gerezen dat Erik zich met illegale praktijken heeft ingelaten, vermoedelijk deed hij iets met verdovende middelen. De politie gaat er vanuit dat hij ergens na woensdag 15 juni om het leven is gebracht. Het lichaam lag al zeker drie maanden in het water en werd gevonden bij de Bathsebrug bij Rilland.

Vragen

  • Hebt u na 15 juni iets ongebruikelijks gezien bij het Schelde-Rijnkanaal?
  • Erik werkte tot begin 2015 op het haventerrein en had nadien nog wel toegang tot het haventerrein. Hebt u meer informatie over waar hij zich mee bezighield en met wie hij om ging?
  • Erik was soms weken van huis en was dan ook onbereikbaar voor zijn dierbaren. Waar verbleef Erik tijdens de eerste maanden van 2016 tot aan zijn vermissing?
  • Toen hij in juni verdween, reed hij in een geleende Hyundai Santa Fé. Waar is de Hyundai met kenteken 89-TZ-HP sinds juni geweest? Wie heeft ‘m zien rijden of geparkeerd zien staan en wanneer is de auto achtergelaten op de Sint-Janshaven in Rotterdam?
  • Erik had zelf geen auto. Mogelijk huurde hij weleens een auto bij een verhuurbedrijf. Heeft hij in 2016 weleens een auto gehuurd?
  • Erik heeft vorig jaar in Antwerpen voor bijna 70.000 euro aan sieraden gekocht, waaronder een herenhorloge van het merk IWC. Weet u waar dit vrij exclusieve horloge is gebleven?

 

Hebt u informatie?

U kunt het onderzoeksteam bereiken via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070. Als u liever anoniem wilt blijven, kunt u bellen met 0800-7000 of uw tip achter laten op www.meldmisdaadanoniem.nl.

112 Spijkenisse

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Spijkenisse lees je in onze categorie 112 Nieuws Spijkenisse. Alle 112 alarmeringen uit Spijkenisse kan je live volgen via 112 meldingen Spijkenisse.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.