Redactie 112 0 reactie(s) wo 28 december 2016, 16:39

Wederom beroving bij aankoop illegaal vuurwerk

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM – Twee tieners hebben dinsdag 27 december aan den lijve ondervonden hoe gevaarlijk het is om illegaal vuurwerk te kopen. Onder bedreiging van een mes werd het tweetal door drie mannen beroofd van hun geld en telefoons.

Rijtuigweg
De jongens (15 uit Rotterdam en 16 uit Schiedam) hadden via social media een afspraak gemaakt om illegaal vuurwerk te kopen. Ze spraken om 19.15 uur af aan de Rijtuigweg in Rotterdam om tot een deal te komen. In plaats van een pakket vuurwerk, kreeg een van de jongens een kopstoot en een aantal schoppen uitgedeeld. Vervolgens trokken de drie een mes en eisten geld en telefoons van de jongens. Toen ze die buit hadden gemaakt, ging het drietal er vandoor.

Getuigen gezocht
De politie doet onderzoek naar het drietal dat de jongens beroofde. Wellicht hebben mensen de drie mannen die avond zien lopen in de omgeving van de Rijtuigweg. Het gaat om:

  • man, +/-20 jaar, tenger postuur, +/- 1.70 m, stoppelbaard, zwarte kleding, zwarte muts
  • man, +/- 20 jaar, tenger postuur, +/- 1.83 m, stoppelbaard, gemillimeterd haar, ringbaard, zwarte lange jas
  • man, +/- 20 jaar, normaal postuur, +/- 1.73 meter, lang zwart stijl haar

Heeft u het drietal die avond gezien of herkent u de samenstelling van de drie mannen, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 (anoniem).

Illegaal vuurwerk: doe het niet
Het kan maar helder zijn: de wereld van het illegale vuurwerk is een schimmige. Koop ook om die reden geen illegaal vuurwerk in deze laatste dagen van het jaar. Eerder deze week werd een 19-jarige man uit Bergschenhoek ook slachtoffer van een beroving toen hij via social media een afspraak had gemaakt om illegaal vuurwerk te komen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons