Redactie 112 0 reactie(s) vr 16 december 2016, 17:01

Politie vindt duizend kilo versnijdingsmiddelen

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM / VLAARDINGEN – Donderdagavond 15 december nam de politie ongeveer 1.000 kilo aan zogenaamde versnijdingsmiddelen in beslag. De politie vond de middelen na een verdachte situatie bij een auto. Twee mannen van 29 en 32 jaar uit Rotterdam en Vlaardingen werden aangehouden.

Agenten zagen donderdagavond een auto rijden in Vlaardingen. De bijrijder stapte uit en nam een doos uit de bestelauto mee. Bij de controle van deze man op de Sperwerlaan bleek dat de doos vol zat met de versnijdingsmiddelen.

Garagebox
De politie volgde vervolgens de betrokken auto en reed deze klem op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam. Agenten hielden de bestuurder direct aan en startten een verder onderzoek. Daarbij kwamen de agenten uit bij een garagebox aan de Kopersstraat in Rotterdam. Daar bleek een flinke hoeveelheid versnijdingsmiddelen opgeslagen. Alle versnijdingsmiddelen zijn in beslag genomen.

Drugs en versnijdingsmiddelen
Drugs en versnijdingsmiddelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit geldt ook voor de criminaliteit die er achter schuil gaat. Steeds vaker worden ruzies in het criminaliteit met vuurwapengeweld beslecht.

In de handel met versnijdingsmiddelen gaan vele miljoenen om. Drugshandel geeft overlast en een onveilige situatie voor omwonenden, maar ook de groothandel kan onveilige situaties veroorzaken. Zo bevatten de grondstoffen voor de versnijdingsmiddelen vaak kankerverwekkende stoffen die nog eens extra gevaar opleveren. Dit is al onacceptabel op een bedrijfsterrein, laat staan in een woonwijk. Als versnijdingsmiddelen worden vaak paracetamol of cafeïne gebruikt om te vermengen met zuivere harddrugs. Deze versnijdingsmiddelen vallen onder de Opiumwet. Vaak is de verhouding tussen harddrugs en versnijdingsmiddelen 1:1 of 1:2.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons