Redactie 112 0 reactie(s) ma 28 november 2016, 16:07

Getuigenoproep dood Chi Yin Luong, roepnaam ‘John’

Laatste update: 1 jaar geleden

MAASSLUIS – Een treinmachinist trof maandagochtend 21 november het lichaam aan van de 20-jarige Chi Yin Luong uit Maassluis. Chi Yin, ook wel John of Johnny genoemd, lag vlak langs het spoor nabij treinstation Maassluis-West. Hij kwam door ernstig letsel aan zijn hoofd om het leven. Wat er precies is gebeurd, dat is nog onduidelijk. De politie onderzoekt daarom alle mogelijke scenario’s. Om helder te krijgen wat er de laatste momenten van het leven van John is gebeurd, is een team van zeker 20 rechercheurs geformeerd. De politie en de familie vragen alle getuigen of mensen die meer informatie hebben, om zich te melden.

John was zondagavond 20 november even voor middernacht door zijn werkgever afgezet bij treinstation Den Haag CS. Via Den Haag Hollands Spoor reisde hij naar Schiedam. Op bewakingsbeelden is te zien dat hij om 00.37 uur in Schiedam Centrum overstapt op de trein richting Hoek van Holland Haven. Er zijn geen camera’s op station Maassluis-West, maar gewoonlijk stapte John daar uit. Feit is dat maandagochtend om 08.15 uur zijn lichaam naast het spoor van treinstation Maassluis-West werd aangetroffen. Het is onduidelijk hoe John zijn verwondingen heeft opgelopen en wat eraan vooraf is gegaan. De politie onderzoekt dan ook alle scenario’s, van ongeval tot misdrijf.

Flyeractie

Het rechercheteam heeft in de nacht van zondag op maandag in de trein vanaf Schiedam-Centrum naar station Maassluis-West reizigers gesproken en flyers uitgedeeld. Het team hoopte zo meer informatie te krijgen, bijvoorbeeld of reizigers John hadden gezien. De flyeractie leverde 3 tips op. Deze worden nader onderzocht.

Onderzoeksvragen

Het onderzoeksteam komt graag met u in contact als u antwoord heeft op de volgende vragen:
• Zat u maandag 21 november in de vroege ochtend in één van de volgende treinen:
– vertrek 00.13 uur Den Haag CS – aankomst 00.33 uur Schiedam Centrum
– vertrek 00.37 uur Schiedam Centrum – aankomst 1.02 uur Hoek van Holland
– vertrek 00.56 uur Hoek van Holland – aankomst 1.21 uur Schiedam Centrum
• Heeft u John tussen maandag 21 november 00.13 uur en 08.15 uur gezien of gesproken?
• Heeft u in de nacht van zondag 20 op maandag 21 november iets opvallends gezien of gehoord in de omgeving van station Maassluis-West?
• Heeft u informatie over John, zijn leven en met wie hij omging,  waarvan u denkt dat die relevant kan zijn voor het onderzoek?
• Woont u in de omgeving van station Maassluis-West en bent u in het bezit van een bewakingscamera die gericht is op de openbare weg?

Informatie?

Wij komen graag met u in contact en vragen u informatie, hoe onbelangrijk deze ook mag lijken, te delen met de politie. Bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of mail naar [email protected]
Als u anoniem wilt blijven, belt u Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Vermeld hierbij s.v.p. dat het gaat om informatie over onderzoek Kiezel.

Bureau Rijnmond

Donderdag 1 december wordt in Bureau Rijnmond, het regionale opsporingsprogramma van de politie eenheid Rotterdam, aandacht aan de dood van John besteed. Bureau Rijnmond wordt uitgezonden op RTV Rijnmond om 17.20 uur en wordt ieder uur herhaald tot vrijdag 17.00 uur.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons