Redactie 112 0 reactie(s) do 22 september 2016, 17:04

Wie is blonde man die bejaarde dame beroofde op Hargsingel?

Laatste update: 1 jaar geleden

SCHIEDAM – De politie doet onderzoek naar de blonde man die zaterdag 17 september op een bankje aan de Hargsingel in Schiedam een 85-jarige vrouw van haar ketting beroofde.

De 85-jarige vrouw zat op een bankje bij de singel naar de eendjes te kijken toen er rond drie uur ’s middags twee jongemannen kwamen aangelopen. Zij gingen op een bankje tegenover haar zitten en zeiden haar vriendelijk gedag. Toen de vrouw haar rollator pakte om weer naar huis te lopen, kwam één van de mannen op haar af. Hij trok de ketting van haar nek en rende in de richting van de Molensingel. De vrouw heeft de andere jongen niet meer gezien.

Signalement
De man die de ketting afpakte is een blanke jongen met blond krullend haar. De vrouw schat hem tussen de 17 en 25 jaar oud. Hij droeg een wit t-shirt.

De andere jongen was een donker getinte jongen met een donker baardje met kort geschoren haar. Hij was ongeveer 1.85 m lang en ongeveer 25 jaar oud. Hij droeg een donker vest en donkere broek.

Hof van Spaland
Een getuige zag voorafgaand aan de straatroof, rond kwart voor drie ’s middags, de jongemannen langs lopen. Ze kwamen toen uit de richting van het Hof van Spaland. Ongeveer tien minuten later zag hij alleen de donker getinte jongen weer terug lopen. Later hoorde deze getuige dat de oudere vrouw in de tussentijd was beroofd.

Geschrokken
De oudere vrouw raakte gelukkig niet gewond bij de beroving, maar is ontzettend geschrokken. Het is mogelijk dat de tweede man niets weet van de acties van zijn eerdere gezelschap. De politie hoopt dat hij zich naar aanleiding van dit bericht komt melden.

Getuigen gezocht
De beroving gebeurde op zaterdagmiddag rond drie uur op de Hargsingel in Schiedam. Mogelijk hebben meer mensen de mannen tegenover de oudere vrouw zien zitten of de blonde man zien rennen. Heeft u iets gezien of weet u wie deze mannen zijn, dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Als u liever anoniem blijft, kunt u ook gaan naar www.meldmisdaadanoniem.nl of bellen met 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons