Redactie 112 0 reactie(s) do 22 september 2016, 16:46

Inbrekers basisschool opgepakt met hulp van politiehelikopter

Laatste update: 1 jaar geleden

VLAARDINGEN – Donderdagochtend wordt de politie gebeld voor een inbraak in een basisschool aan de Van Boisotstraat in Vlaardingen. Twee mannen zijn aangehouden, naar de derde dader wordt nog gezocht.

Even na drie uur donderdagochtend bellen verschillende omwonenden dat er mannen op het dak van de basisschool staan en proberen in te breken. Een derde man staat op de grond op de uitkijk.

Gereedschap
Agenten nemen positie op verschillende kanten van de school en houden al snel de man aan die op de uitkijk staat. Een agent klimt op het dak, maar de twee mannen die daar waren, zijn al gevlogen. Wel ligt er nog gereedschap.

Waarschuwingsschot
Agenten op de grond zien de twee mannen wegrennen en bevelen hen te stoppen. De mannen geven echter geen gehoor aan de bevelen. Eén van de agenten lost dan een waarschuwingsschot, maar de mannen verdwijnen desondanks uit het zicht.

Politiehelikopter
De agenten omsingelen het gebied waar de mannen zich hoogstwaarschijnlijk nog bevinden en wachten op ondersteuning van de politiehelikopter. Die zoekt het omsingelde gebied af. Met behulp van aanwijzingen vanuit de lucht wordt een tweede verdachte aangehouden die zich schuil houdt in de bosjes naast het Fortunapad. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons