Redactie 112 0 reactie(s) di 19 juli 2016, 17:32

Getuigen brand Ringersstraat gezocht

Laatste update: 22 aug 2021 15:14 uur

SCHIEDAM – Een bedrijfsverzamelgebouw aan de Ringersstraat ging in de nacht van 18 op 19 juni deels in vlammen op. Meerdere bedrijven verloren hun onderkomen. Een explosie zorgde bovendien voor vier gewonden. De politie gaat uit van brandstichting en is bezig met een onderzoek. Daarvoor spreken zij graag met getuigen.

De brand was hevig en ontwikkelde zich erg snel. Dat maakte het een lastige klus voor de brandweer, maar het zorgde ook voor een rookgasexplosie. Daarbij vielen vier gewonden, onder wie drie brandweermannen. Ondanks dat de brandweer een deel van het complex wist te redden, verwoestte de brand meerdere bedrijfspanden.

Na afloop startten de brandweer en de politie een onderzoek naar de oorzaak van de brand. Daaruit komt naar voren dat deze vermoedelijk begon bij het bedrijf 010 Autorent. En dat is opvallend, omdat eerder dit jaar een auto voor de deur van dit bedrijf in brand is gestoken. Dit gegeven én ook andere onderzoeksresultaten zijn voor de politie aanleiding om uit te gaan van brandstichting.

Getuigen
Voor het onderzoek is de politie bezig met het uitkijken van divers beeldmateriaal. Er vinden gesprekken plaats met de aangevers en getuigen, en de politie brengt achtergronden in kaart. Daarbij kan de recherche de hulp van het publiek goed gebruiken.

Hebt u nabij het bedrijfsverzamelgebouw iets opvallends gezien, in de nacht van de brand of in de dagen ervoor? Hebt u informatie over de mogelijke achtergronden van deze brandstichting? Alle informatie is welkom!

Neem contact op met de politie via 0900-8844. Contact met Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000. En tot slot is er zelfs de mogelijkheid om te spreken met één van de mensen van het Team Criminele Inlichtingen. Bel daarvoor met 079-3458999.

Zie ook:

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons