Redactie 112 0 reactie(s) zo 26 juni 2016, 15:43

Schiedammer probeert gezin op zebrapad aan te rijden

Laatste update: 22 aug 2021 15:14 uur

SCHIEDAM – Zaterdag rond 19.30 uur liep een verkeersruzie aan het Boerhaaveplein in Schiedam flink uit de hand. Een 59-jarige Schiedammer zou zijn doorgereden terwijl de kinderen van een 46-jarige Rotterdammer een zebrapad overstaken. Toen de Rotterdammer de bestuurder daarop aansprak, probeerde die het gezelschap tot twee keer toe aan te rijden. Niemand raakte gewond. De verdachte kon later worden aangehouden.

Het slachtoffer liep met zijn zus en kinderen van 8, 10 en 13 jaar over de stoep bij het Boerhaaveplein. Hij zag de auto al op afstand aankomen en stak als eerste over. Toen hij vanaf de vluchtheuvel achterom keek, zag hij dat de auto op lage snelheid doorreed terwijl zijn kinderen daar al liepen. De Rotterdammer sprak de bestuurder door het open raam daarop aan. Na een korte discussie keerde de bestuurder de auto en reed tot twee keer toe in de richting van de vader en de kinderen. Daarbij reed hij zijn onder andere zijn voorband lek. De Rotterdammer kreeg ernstig de indruk dat hij hem wilde aanrijden, en schreeuwde naar zijn zus en de kinderen dat zij een veilige plek moesten zoeken.

Geschrokken omstanders die het zagen gebeuren, kwamen ook aanrennen en riepen de bestuurder tot orde. Hij ging er op hoge snelheid vandoor in de richting van de Boerhaavelaan. Op basis van het kenteken en getuigenverklaringen konden de auto en de bestuurder kort daarna worden getraceerd. De verdachte is aangehouden en zit nog vast.

De politie komt graag in contact met getuigen die meer kunnen vertellen over het incident en nog niet hebben gesproken met de politie. Zij kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons