Redactie 112 0 reactie(s) zo 19 juni 2016, 17:03

Verdachte dood krantenbezorgster maandag voorgeleid

Laatste update: 22 aug 2021 15:14 uur

ROTTERDAM – De 29-jarige man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 51-jarige Anita van Dijk wordt op 20 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris. De officier van justitie die het onderzoek leidt, gaat de RC vragen de man 14 dagen langer vast houden.

Het onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de steekpartij is nog in volle gang. De 51-jarige vrouw werd op vrijdag 13 mei neergestoken toen zij een krantenwijk liep in Rotterdam-West. De steekpartij gebeurde op de Pasteursingel. De vrouw overleed een week later in het ziekenhuis zonder bij kennis te zijn gekomen.

Diezelfde ochtend werd in die buurt kort voor het steekincident ook een man belaagd. Meteen na het incident werd een TGO-team geformeerd, en dat is sinds 13 mei onafgebroken aan het werk geweest. In het onderzoek is al veel informatie naar buiten gekomen en is diverse keren de hulp van het publiek ingeroepen.

Op dit moment kan nog niets gezegd worden over hoe het team de identiteit van de verdachte heeft achterhaald. De verdachte zit in het belang van het onderzoek nog in de zogenoemde beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en dat politie en OM terughoudend zijn met het geven van informatie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons