Redactie 112 0 reactie(s) vr 17 juni 2016, 0:42

Zestien aanhoudingen bij verkeersactie omgeving Rotterdam

Laatste update: 22 aug 2021 15:14 uur

ROTTERDAM – Donderdagmiddag en -avond vonden er op verschillende plekken in de omgeving van Rotterdam verkeersacties plaats gericht op het vinden en in beslag nemen van wapens en drugs. In totaal werden 16 mensen aangehouden voor witwassen, drugsbezit of rijden onder invloed van alcohol. Een Porsche Cayenne en een Audi A7 zijn in beslag genomen op verdenking van witwassen. Daarnaast trof een motorrijder op Zuid een 6-jarig meisje aan dat eerder die avond als vermist was opgegeven.

De locaties waren gekozen op basis van een analyse van politiegegevens en informatie van opsporing. Waar vinden veel incidenten plaats, waar worden vaak drugs en wapens aangetroffen en waar zien we vaak verplaatsingen van verdachten? De mensen die door de motorrijders geselecteerd werden om te controleren, vielen op door hun rijgedrag of door een opvallende combinatie van bestuurder en voertuig.

Resultaten
In het oog springend resultaat in Schiedam was een Porsche Cayenne waarin 38.000 euro aan contanten werd gevonden. Zowel de auto als het geld zijn in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden. Ook werd bijna 10 kilo vermoedelijk harddrugs aangetroffen. Daarnaast inde de Belastingdienst 13000 euro aan achterstallige betalingen, namen ze 8 auto’s in beslag en kregen 6 bestuurders een laatste waarschuwing om binnen een aantal weken hun schulden te voldoen, omdat anders de auto alsnog in beslag genomen wordt. De gemeente legde 246 huisbezoeken af om bewoners te controleren.

In Rotterdam-West en -Centrum hielden agenten vijf personen aan voor witwassen en drugsbezit. Daar werd in een auto ook zo’n 15000 euro contant geld gevonden.

Op het Oostplein in Rotterdam werd na een achtervolging een 27-jarige Dordtenaar aangehouden die zich wilde onttrekken aan de controle. Daarbij moest de politie waarschuwingsschoten lossen. Aan de Boezemsingel arresteerde de politie 3 mensen, van wie 1 voor rijden onder invloed. 1 persoon werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond.

In Spijkenisse en Hoogvliet werd 1 persoon gearresteerd, hij had een ploertendoder in de auto. Zijn auto werd vanwege een openstaande boete tijdelijk in beslag genomen: na het betalen kreeg hij het voertuig terug. Verder deelden agenten bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen. 1 rijbewijs werd ingevorderd.

Op Zuid werden in totaal vier personen aangehouden en legde het Openbaar Ministerie beslag op een Audi A7. Een van de verdachten werd aangehouden met vermoedelijk cocaïne en zo’n 1800 euro aan contanten. Daarnaast vonden de zoekende politiemedewerkers diverse messen en ploertendoders. Een motorrijder herkende een 6-jarige meisje dat eerder die avond als vermist was opgegeven. Zij werd herenigd met haar familie.

Op alle controle-locaties werd bovendienwaardevolle informatie vergaard.

Informatiepositie
De actie was voorbereid door opsporing en de informatieafdeling van de politie. Naast zo’n 260 politiemedewerkers werkten er ook externe partners van douane, marechaussee, Belastingdienst en de gemeente mee. De actie had naast het opsporen en afpakken van wapens en drugs ook tot doel om onverklaarbaar –mogelijk crimineel verkregen- vermogen af te pakken, de verkeersveiligheid te vergroten, de informatiepositie te vergroten en criminaliteit te voorkomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons