Redactie 112 0 reactie(s) do 09 juni 2016, 15:54

Shovel-dief in de kraag gevat door eigenaar

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

VLAARDINGEN – Een 53-jarige dief die in Maassluis een shovel had gestolen is woensdagavond 8 juni in Vlaardingen in zijn kraag gevat door de eigenaar van de shovel die was gealarmeerd door het track en trace systeem van het bouwwerktuig.

De shovel stond geparkeerd in Maassluis en was voorzien van een track en trace systeem waardoor de eigenaar een bericht krijgt zodra er beweging in komt. Woensdagavond alarmeerde het systeem de eigenaar waarop hij met enkele anderen reed naar de locatie waar volgens het track en trace systeem de shovel inmiddels zou staan.

In Vlaardingen trof hij zijn shovel aan op de Watersportweg. De shovel stond op een aanhanger, die gekoppeld stond aan een bestelbus. De eigenaar zag twee mannen bij de shovel staan. Eén verdachte vluchtte en de andere verdachte hield hij vast totdat agenten kwamen die de 53-jarige man uit Zaandam aanhielden en de bestelbus en aanhanger in beslag namen.

Een getuige is achter de gevluchte verdachte aangerend en kreeg hem te pakken, maar de man wist zich los te rukken, zijn jas met sleutels achterlatend. De gevluchte man is nog niet gevonden. de politie doet verder onderzoek.

De shovel is teruggegeven aan de eigenaar.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons