Redactie 112 0 reactie(s) wo 01 juni 2016, 14:04

Onderzoek dood Anita van Dijk, politie zoekt eigenaar fiets

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

SCHIEDAM – In het onderzoek naar de dood van de Schiedamse krantenbezorgster Anita van Dijk heeft de politie bij station Schiedam Centrum een fiets aangetroffen. Het rechercheteam wil weten wie de eigenaar is.

Op zaterdag 21 mei is op de plaats van het steekincident meermalen een man gezien die iets geroepen heeft dat duidt op mogelijke betrokkenheid bij het incident. Eén van de keren dat de man daar gezien werd, was rond 18.00 uur. Op dat moment fietste hij naar de herdenkingsplek aan de Pasteursingel en mompelde daar wat woorden. Het gaat om een getinte man van 1.75-1.80 meter lang met donkere kleding.

Opoefiets

Het rechercheteam weet nog niet wie deze man is. Wel is bij NS-Station Schiedam Centrum de fiets waarop de man mogelijk reed, aangetroffen. Het uiterlijk van deze fiets komt grotendeels overeen met de beschrijving van de fiets waar de mompelende man op reed. Het gaat om een zwarte opoefiets met een beschadigd kinderzitje achterop. De fiets stond bij de Spar-supermarkt aan het Stationsplein gestald. De fiets heeft maar één handvat en een standaard die over het achterwiel heen gaat.

De politie sluit niet uit dat de aangetroffen fiets en de fiets van de man bij de herdenkingsplek wat woorden mompelde, dezelfde zijn. Wie weet van wie deze fiets is? Wie heeft gezien wie deze fiets bij NS-station Schiedam Centrum heeft gestald? Of heeft u andere informatie over deze fiets? Laat het de politie weten. Ook als u de man met de fiets bij de herdenkingsplek aan de Pasteursingel heeft gezien en nog niet de politie heeft gesproken, wordt u dringend gevraagd met de politie te bellen.

Bel de politie

U kunt het team bereiken via 0800-6070. Vraagt u dan naar TGO Pasteur van de politie in Rotterdam. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Vermeld hierbij svp dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw wijkagent. Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie met de politie delen, bel dan met 079-3458999.

Bureau Rijnmond

Het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond besteedt op 2 juni opnieuw aandacht aan het onderzoek en specifiek aan de fiets. Bureau Rijnmond begint tussen 17.15 en 17.30 uur en wordt op RTV Rijnmond uitgezonden. Het programma wordt 24 uur lang ieder uur herhaald.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons