Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) ma 23 mei 2016, 16:51

Onderzoek doodgestoken krantenbezorgster in Hart van Nederland en in Opsporing Verzocht

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:13 uur

ROTTERDAM – Het onderzoek naar de in Rotterdam doodgestoken krantenbezorgster Anita van Dijk komt op 24 mei in het televisieprogramma Opsporing Verzocht en in de late uitzending van Hart van Nederland. Een familielid van het slachtoffer en de Rotterdamse politie doen daarin een dringend beroep op de kijkers om informatie over deze zaak te geven.

Op vrijdagochtend 13 mei troffen agenten rond 05.15 uur Anita van Dijk aan op straat, vlakbij de Grieksestraat en bij het fietspad/de trap die omhoog lopen naar de Schiedamseweg. Een onbekende had haar meerdere malen gestoken en het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze is vrijdag 20 mei overleden. Anita van Dijk werd 51 jaar.
De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Alles op alles
Het 20-koppig rechercheteam dat onder leiding staat van een officier van justitie, is de tweede week van een grootschalig rechercheonderzoek ingegaan en zet alles op alles om dit ernstige misdrijf op te lossen.

De politie doet met klem een beroep op mensen om informatie door te geven.

  • Heeft u 13 mei in de vroege ochtend iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?
  • Heeft u voorafgaand aan het steekincident voertuigen en/of personen gezien? Deze personen zouden mogelijk iets gezien kunnen hebben.
  • Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, het slachtoffer en/of de mogelijke dader/daders?
  • Op zaterdag 21 mei is op de plaats van het steekincident meermalen een man gezien die iets geroepen heeft dat duidt op mogelijke betrokkenheid bij het incident. Eén van de keren dat de man daar was, liep hij zelfs luid schreeuwend rond. Het team wil weten wie deze man gezien heeft. Wat riep hij precies? Het gaat om een getinte van 1.75-1.80 meter lang met donkere kleding. Wie weet wie deze man is en/of weet wat hij precies riep en nog niet met de politie gesproken heeft, wordt dringend gevraagd met de politie te bellen.
  • Heeft u de afgelopen tijd in de directe omgeving van de Pasteursingel een incident meegemaakt, waarbij een man met bovenstaand signalement was betrokken?

Geef uw informatie door
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u wel informatie, of antwoorden op één van de bovenstaande vragen? Of is u, nadat u de politie heeft gesproken, nog iets te binnen geschoten?  Dan vragen wij u het opsporingsteam te bellen. U kunt het team bereiken via 0800-6070. Vraagt u dan naar TGO Pasteur van de politie in Rotterdam. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Vermeld hierbij svp dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw wijkagent. Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie met de politie delen, bel dan met 079-3458999.

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.