Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 mei 2016, 19:38

Neergestoken Schiedamse krantenbezorgster overleden

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

ROTTERDAM – Anita van Dijk, de Schiedamse krantenbezorgster die op vrijdag 13 mei in Rotterdam werd neergestoken, is op 20 mei aan haar verwondingen bezweken. Ze overleed in het ziekenhuis in het bijzijn van haar familie. Ze is 51 jaar geworden.

Een onbekende man stak Anita van Dijk op 13 mei 05.15 uur op de Pasteursingel aan de rand van de Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse neer en liet haar zwaargewond achter. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht, maar haar toestand was en bleef kritiek. De politie formeerde dezelfde dag een Team Grootschalige Opsporing dat met 20 mensen onafgebroken naar de dader zoekt.

Agenten hielden buurtonderzoeken en ondervroegen getuigen en omwonenden. Rechercheurs van de Forensische Opsporing kamden de directe omgeving uit naar sporen en duikers van het arrestatieteam doorzochten het water aan de Pasteursingel. Met posters, bewonersbrieven en op de televisieprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht vroeg de politie aandacht voor dit ernstige misdrijf.

Klemmend beroep
De politie blijft alles op alles zetten om de dader te vinden en doet daarbij een klemmend beroep op iedereen die informatie heeft. Wie een of meer van de onderstaande vragen kan beantwoorden, wordt dringend gevraagd zijn of haar informatie met de politie te delen:

• Heeft u 13 mei in de vroege ochtend iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?

• Heeft u voorafgaand aan het steekincident voertuigen en/of personen gezien die mogelijk met dit misdrijf te maken hebben?

• Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, het slachtoffer en/of de mogelijke dader/daders?

• Bent u in het bezit van een (bewakings)camera die gericht is op de openbare weg? Of weet u waar dit soort camera’s bij u in de buurt staan?

• Heeft u de afgelopen tijd in de directe omgeving van de Pasteursingel een incident meegemaakt, waarbij een man met bovenstaand signalement was betrokken?

Geef uw informatie door

U kunt de politie gratis bellen op 0800-6070 en vraag naar TGO Pasteur van de politie in Rotterdam.

Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op het gratis nummer 0800-7000. Vermeld hierbij svp dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam. Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie met de politie delen, bel dan met 079-3458999.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons