Redactie 112 0 reactie(s) vr 20 mei 2016, 15:45

Woning Gordonstraat door meerdere personen overvallen

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

SCHIEDAM – In de nacht van donderdag op vrijdag, om ongeveer 01.20 uur is een woning aan de Gordonstraat in Schiedam overvallen door ongeveer tien mannen.

De overvallers kwamen de woning binnen nadat zij de voordeur met grof geweld hadden geforceerd. De bewoner werd daardoor gewekt en toen hij ging kijken wat er aan de hand was, werd hij geconfronteerd met de mannen. Zij bedreigden hem met een vuurwapen en een mes en dwongen hem weer op bed te gaan liggen. Daarna werd de woning doorzocht en vertrokken de overvallers met persoonlijke bezittingen van het slachtoffer.

Rode bus
Buren, die waren gealarmeerd door de herrie, probeerden de overvallers tijdens hun vlucht tegen te houden, maar die poging moesten zij staken. Twee van de overvallers gingen er in een rode bus vandoor en de anderen te voet.

Aanhouding
Gealarmeerde politie-eenheden zagen een dergelijke bus bij het Marconiplein rijden en zij besloten de inzittenden te controleren. Dit deden zij door gebruikmaking van een speciale aanhoudingstechniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten. De inzittenden zijn aangehouden en in de auto werd een vuurwapen aangetroffen. De bus en het vuurwapen zijn in beslag genomen.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen van deze woningoverval. Gezien het rumoer dat met de overval gepaard ging gegaan, is het mogelijk dat meerdere mensen iets hebben gezien of gehoord. Bent u diegene en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neemt dan contact op met de politie Eenheid Rotterdam, via telefoonnummer 0900-8844 of via ‘M’ Meld Misdaad Anoniem, via telefoonnummer 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons