Redactie 112 0 reactie(s) ma 16 mei 2016, 19:31

Onderzoek neergestoken krantenbezorgster in Opsporing Verzocht

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

ROTTERDAM – Het onderzoek naar de in Rotterdam neergestoken krantenbezorgster komt op 17 mei in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. De politie in Rotterdam doet daarin een dringend beroep op de kijkers om informatie over deze zaak te geven.

Op vrijdagochtend 13 mei troffen agenten rond 05.15 uur Anita van Dijk aan op straat, vlakbij de Grieksestraat en bij het fietspad/de trap die omhoog lopen naar de Schiedamsedijk. Een onbekende man had haar meerdere malen gestoken en het slachtoffer werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Ze verkeert tot op heden in direct levensgevaar.

De dader is vermoedelijk een getinte man met gezichtsbeharing of een snorretje. De man had een capuchon op en droeg mogelijk een trainingspak. Hij was mogelijk tussen de 1.70 en 1.80 meter lang en was mogelijk tussen de 20 en 30 jaar oud.

Alles op alles
Het 20-koppig rechercheteam dat onder leiding staat van een officier van justitie, zet alles op alles om dit ernstige misdrijf op te lossen en is de afgelopen dagen onafgebroken in touw geweest. Rechercheurs hebben met diverse getuigen gesproken, stellen (bewakings)beelden veilig en er is technisch onderzoek op en rond de plaats delict gedaan.

Help de politie in het onderzoek
De politie doet met klem een beroep op mensen om informatie door te geven.
• Heeft u 13 mei in de vroege ochtend iets opvallends of verdachts gezien en/of gehoord?
• Heeft u voorafgaand aan het steekincident voertuigen en/of personen gezien? Deze personen zouden mogelijk iets gezien kunnen hebben of met het misdrijf te maken hebben kunnen gehad.
• Heeft u informatie over (de aanleiding van) het misdrijf, het slachtoffer en/of de mogelijke dader/daders?
• Bent u in het bezit van een (bewakings)camera die gericht is op de openbare weg? Of weet u waar dit soort camera’s bij u in de buurt staan?
• Heeft u de afgelopen tijd in de directe omgeving van de Pasteursingel een incident meegemaakt, waarbij een man met bovenstaand signalement was betrokken?

Geef uw informatie door
Heeft u nog niet met de politie gesproken, maar heeft u wel informatie, of antwoorden op een van de bovenstaande vragen? Of is u, nadat u de politie heeft gesproken, nog iets te binnen geschoten? Dan vragen wij u het opsporingsteam te bellen. U kunt het team bereiken via 0900-8844. Vraagt u dan naar TGO Pasteur van de politie in Rotterdam. Anoniem informatie doorgeven kan ook via Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Vermeld hierbij svp dat het gaat om informatie over TGO Pasteur in Rotterdam. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met uw wijkagent. Wilt u in een vertrouwelijk gesprek informatie met de politie delen, bel dan met 079-3458999.

Opsporing Verzocht
Opsporing Verzocht is te zien op NPO 1 en begint om 20.30 uur. Op woensdag is de herhaling om 11.40 uur te zien op NPO2. Meer informatie vindt u op www.opsporingverzocht.nl.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons