Redactie 112 0 reactie(s) wo 11 mei 2016, 16:23

Schiedammers aangehouden voor zware mishandeling De Twist

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

VLAARDINGEN – Na een gouden tip van een burger heeft de politie twee mannen aangehouden voor de zware mishandeling van een 45-jarige man op zaterdag 15 augustus 2015 op brug De Twist, ook wel bekend als ‘De Wokkel’, in Vlaardingen.

Die zaterdag werd de man 23.30 uur aangesproken door twee mannen die hem de weg vroegen en ook een sigaretje wilden hebben. Uit het niets kreeg de man klappen in zijn gezicht waarna hij van het talud van de brug viel. De mannen pakten zijn Keltische hanger af en lieten hem bewusteloos achter. Agenten startten een onderzoek, en stelden sporen veilig op en rond de Watersportweg. Zo werd onder meer een blauwe sportschoen met licht kleurige zool gevonden, die vermoedelijk van een van de daders was. Er waren geen camerabeelden en het slachtoffer kon alleen een summier signalement geven.

Gouden tip
Omdat het om een ernstige zaak ging werd veel aandacht besteed aan onder andere het vinden van getuigen. Zo werd de gang naar Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht gemaakt, en werd meerdere keren via social media aandacht gevraagd voor de zaak. Diverse media pikten het onderzoek op. Vermoedelijk heeft alle aandacht geleid tot de gouden tip.

Twee aanhoudingen
Op 6 april is een 27-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij heeft zich uiteindelijk zelf gemeld op een politiebureau. Hij zit nog altijd vast. De rechercheurs hebben daarna alles op alles gezet om ook de tweede dader aan te kunnen houden. Opnieuw kwam de zaak in Opsporing Verzocht en Bureau Rijnmond. En met resultaat. Op dinsdag 10 mei heeft de politie de tweede verdachte, ook een 27-jarige man uit Schiedam, aangehouden.

Niets dan lof
Het slachtoffer is opgelucht. ‘Ik ben heel content met de aanhoudingen. Wat ze me aangedaan hebben, is verschrikkelijk. Het leek me vreselijk als ze ermee weg zouden komen. Ik heb niets dan lof voor hoe de politie de zaak heeft opgepakt en contact met mij heeft onderhouden. De eerste aanhouding was het mooiste bericht van mijn leven.’

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons