Redactie 112 0 reactie(s) ma 09 mei 2016, 14:44

Twee wapens van de straat in Schiedam en Vlaardingen

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

SCHIEDAM / VLAARDINGEN – Zondagavond 8 mei 2016 werd een man met een wapen gezien op de Van Leeuwenhoestraat in Vlaardingen. Het bleek een imitatie versie en werd in beslag genomen. In de middag trof de politie al een wapen aan in een park aan de Maasboulevard in Schiedam. Ook deze werd van de straat gehaald.

Vanuit Vlaardingen kwam op zondagavond 8 mei de melding dat er iemand op straat rondliep met een vuurwapen. De melder sprak bovendien over het bedreigen van kinderen. Agenten grepen daarom direct in en kregen daarbij hulp van de politiehelikopter.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de 34-jarige verdachte inmiddels in een woning op de Van Leeuwenhoekstraat zat. Vanwege het mogelijke vuurwapenbezit, haalde de politie de man met een BTGV (benaderingstechniek gevaarlijke verdachte) uit het pand. Ook drie andere aanwezige personen moesten met hun handen omhoog naar buiten komen. Een zoektocht in de woning leverde een op een vuurwapen gelijkend wapen op. Deze lag verstopt in de wasmachine. Het gaspistool is in beslag genomen. De 34-jarige verdachte moest mee naar het politiebureau.

Schiedam

Een ander wapen, een zogenaamd knalpistool, werd zondagmiddag gevonden in het park bij de Maasboulevard in Schiedam. Deze lag verstopt in de bosjes. De politie heeft het meegenomen onderzoekt wie de eigenaar is.

Nep of echt?

Sommige speelgoedwapens of nepwapens lijken zo sterk op een echt vuurwapen dat ze gebruikt kunnen worden om iemand mee te bedreigen. De kleur speelt daarbij geen rol. Als mensen zich bedreigd voelen door een dergelijk wapen of als de politie zelf twijfelt over de echtheid van een wapen, grijpt de politie in. Het verschil tussen een echt en een nepwapen is vaak nauwelijks te zien, zeker in een situatie waarin de politie snel een beslissing moet nemen. Bij twijfel benadert de politie de gebruiker als vuurwapengevaarlijke verdachte. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben. Speelgoedwapens worden bij dreiging of bij twijfel over echtheid bij iedereen, ongeacht de leeftijd, in beslag genomen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons