Redactie 112 0 reactie(s) di 03 mei 2016, 15:58

Vlaardinger doet twee keer valse aangifte van berovingen

Laatste update: 22 aug 2021 15:13 uur

VLAARDINGEN – Het doen van valse aangifte is strafbaar. Een 22-jarige Vlaardinger moet zich dan ook voor de rechter verantwoorden. Hij deed namelijk twee keer een valse aangifte. Hij krijgt tevens de rekening voor de inzet van de politie.

De Vlaardinger deed op 12 januari aangifte van de diefstal van zijn telefoon. Dat zou zijn gebeurd op zondagavond 10 januari op de Deltaweg in Vlaardingen. Twee mannen zouden hem daar hebben beroofd. Uit het onderzoek van de politie kwam naar voren dat de verklaring van de man niet klopte. De Vlaardinger moest zich daarom melden op het politiebureau voor verhoor, maar kwam steevast niet opdagen. Hij gaf aan in het buitenland te zitten. Daarop bracht de politie hem op vrijdag 22 april een bezoek. De man was gewoon thuis en kon meteen mee reizen naar het politiebureau. Daar bleek na verhoor dat er sprake was van een valse aangifte, maar ook dat het niet de eerste keer was. De man bekende ook op 5 december 2015 een valse verklaring te hebben afgelegd. Hij deed toen aangifte van een zogenaamde beroving op 1 december op de kruising van de West-Kruiskade met de Coolsestraat in Rotterdam.

Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie. Hij krijgt tevens de rekening voor de inzet van de politie.

Gestolen telefoon
Tijdens het verhoor zagen de rechercheurs dat de verdachte een bijzondere telefoon bij zich had. De gegevens werden gecontroleerd en de telefoon bleek vorig jaar gestolen te zijn in Rotterdam. Het apparaat is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Valse aangifte
Het doen van een valse aangifte is een misdrijf en wordt zwaar bestraft. Wanneer de politie erachter komt dat de aangever gelogen hebt bij het doen van een aangifte, riskeert degene een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Valse aangiften bezorgen de politie veel onnodig werk en het is ook nog eens belastend als iemand vals beschuldigd wordt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons