Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) zo 10 april 2016, 15:57

Vuurwapens, drugs en vals geld gevonden na vechtpartij Mongols en Hells Angels

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 15:12 uur

ROTTERDAM – Donderdagavond 7 april was er een massale en zeer gewelddadige vechtpartij tussen zo’n dertig leden van de motorbendes Mongols en Hells Angels in en rondom een hotel aan de Energieweg in Rotterdam. Na de aanhouding van 23 verdachten begon de politie direct een groot onderzoek. Vrijdag 8 april werden bij doorzoekingen op 19 locaties diverse (vuur)wapens, munitie, drugs en (vals) geld in beslag genomen.

Doodsbange getuigen vertelden hoe bij de vechtpartij donderdagavond rond 20.00 uur messen, hamers en vuurwapens werden gebruikt. Wonder boven wonder raakten er geen gasten of personeelsleden van het hotel gewond. Politie, Koninklijke Marechaussee en meerdere ambulances rukten massaal uit. Leden van het arrestatieteam en de Dienst Special Interventies (DSI) kamden het hotel kamer voor kamer uit om de betrokken motorbendeleden, van wie een aantal zich verstopt had, aan te houden. Met behulp van een politiehelikopter en speurhonden werden ook aanhoudingen verricht in nabijgelegen parken. In totaal werden 23 mannen gearresteerd. Ze komen onder meer uit Schiedam, IJmuiden, Rotterdam, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Haarlem, Berkenwoude, Oostrum, Alkmaar, Amsterdam, Baarn en Julianadorp.

Openlijke geweldpleging
De mannen zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. De verwachting is niet dat ze onderling aangifte doen, maar daarmee stopt dit onderzoek voor de politie allesbehalve. Politie en het Openbaar Ministerie (OM) nemen de zaak hoog op en stelden de afgelopen dagen een omvangrijk onderzoek in. Rechercheurs spraken de afgelopen dagen met tientallen getuigen. Ook zijn camerabeelden van het hotel bekeken en is een uitgebreid (sporen)onderzoek verricht.

Met de verzamelde info werden vrijdag op 19 locaties verspreid over het hele land (Rotterdam, Barendrecht, Amsterdam, Schiedam, Oostrum, IJmuiden, Haarlem, Alkmaar, Berkenwoude, Gouda, Den Helder, Baarn en Delft) doorzoekingen gedaan in woningen en een winkelpand.

Intimidatie
De aanpak van Outlaw Motor Gangs (OMG’s) heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en OM. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Dat beeld werd bij de doorzoekingen wederom bevestigd.

Agenten namen onder andere vuurwapens, slag- en (stroom)stootwapens en messen in beslag. Ook trof de politie diverse hoeveelheden munitie aan. Daarnaast namen agenten een hoeveelheid softdrugs en (vermoedelijk) harddrugs in beslag, evenals 55.000 euro en een hoeveelheid vals geld. In een van de panden ontdekten agenten een ontmantelde hennepkwekerij.

Het onderzoek is nog in volle gang. Gezien de resultaten van de zoekingen kunnen meer aanhoudingen volgen. Ook zijn er bij de vechtpartij donderdag meer personen betrokken dan nu zijn aangehouden.

Zie ook:

112 Rotterdam

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een misdaad in Rotterdam lees je in onze categorie 112 Nieuws Rotterdam. Alle 112 alarmeringen uit Rotterdam kan je live volgen via 112 meldingen Rotterdam.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.