Redactie 112 0 reactie(s) do 31 maart 2016, 18:02

Vluchtende verdachte aangehouden na waarschuwingsschot

Laatste update: 1 jaar geleden

ROTTERDAM – Na een melding over vuurwapens in auto’s en een vrijheidsberoving heeft de politie in Rotterdam twee verdachten aangehouden. Een vluchtende verdachte is na het lossen van een waarschuwingsschot aangehouden.

De politie kreeg donderdagochtend een melding dat in twee auto’s op de Rododendronstraat verdachten zaten van een kennelijke vrijheidsberoving een dag eerder. In de auto’s waren ook vuurwapens gezien. Terwijl de melder de kentekens doorbelde naar de politie reden de bestuurders weg. Agenten zochten in de omgeving maar troffen de bewuste auto’s niet meer aan. Met behulp van ANPR wist de politie de auto’s alsnog te lokaliseren vlak voor de Maastunnel.

Op het moment dat de politieauto’s achter de auto’s van de verdachten kwamen, splitsten de verdachten op en gingen er vandoor. Bij de Schilperoortstraat stapte één van de verdachten uit zijn auto om rennend te vluchten. Agenten riepen de man te stoppen en losten een waarschuwingsschot. Na een achtervolging te voet is de 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats met een BTGV (BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten) aangehouden. De bestuurder van de andere auto, een 32-jarige Vlaardinger, is op de Dorpsweg aangehouden. Ook met een BTGV.

De auto’s van de verdachten zijn weggetakeld voor nader sporenonderzoek en een doorzoeking. De beschuldiging van vrijheidsberoving wordt nader onderzocht.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons