Redactie 112 0 reactie(s) do 31 maart 2016, 16:10

Vrouw gewond bij poging straatroof op de Van Limburg Stirumstraat

Laatste update: 22 aug 2021 15:12 uur

SCHIEDAM – Een jongeman probeerde vrijdag 25 maart rond 14.00 een 67-jarige vrouw te beroven aan de Van Limburg Stirumstraat in Schiedam. Het slachtoffer raakte daarbij lichtgewond. Tijdens de poging stond een vrouw vlakbij, die tegen het slachtoffer zei dat de verdachte samen met een handlanger had geprobeerd ook haar te beroven. De politie komt graag in contact met deze vrouw en met andere getuigen.

Het incident vond plaats voor de berging van een flat, waar het slachtoffer stond met haar fiets. In het mandje aan het stuur zat haar boodschappentas, met daarin haar handtas. Ineens staat getinte jongen naast haar, die in de mand naar de tas graait. De vrouw reageert gelijk door de hengels van de tas vast te grijpen. Door de kracht van de beweging van de verdachte viel de fiets om en belandde het slachtoffer daar bovenop. Zij liep daarbij diverse blauwe plekken op.

Dan merkt de verdachte dat er een vrouw bij hen is komen staan en gaat er snel vandoor. Deze vrouw vertelt tegen het oudere slachtoffer dat de jongen samen met een ander ook had geprobeerd haar te beroven.

De politie zoekt getuigen van de poging(en) beroving en komt graag in contact met de ongeveer 30-jarige, blanke vrouw, die ook nog tegen het slachtoffer zei dat ze onderweg was naar het station. Dat kan via 0900-8844, anoniem via 0900-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons