Redactie 112 0 reactie(s) vr 26 februari 2016, 16:16

Weer twee aanhoudingen in zaak gestolen Bosatlassen

Laatste update: 1 jaar geleden

SCHIEDAM – De politie hield begin deze week een 15-jarige jongen uit Schiedam aan die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij grootschalige heling van Bosatlassen, die waren gestolen op scholen. Donderdag 25 februari werd ook nog een 29-jarige Rotterdammer gearresteerd in de zaak.

In deze zaak kwam het vorige week tot een zogenoemde pseudo-koop waarbij een 16-jarige jongen op de Laan van Bol’es in Schiedam op de politie schoot en daarna zelf werd neergeschoten. De nu aangehouden tiener wordt er van verdacht een centrale rol te spelen in de verkoop van de tientallen gestolen Bosatlassen. De 29-jarige Rotterdammer zou een aantal boeken hebben gekocht.

Neergeschoten
De zaak kwam aan het rollen toen een middelbare school uit Vlaardingen op dinsdag 16 februari aangifte deed van diefstal van zo’n tachtig atlassen. Een medewerker van de school zag dat op Marktplaats een verkoper tientallen Bosatlassen aanbood. Agenten maakten een afspraak met de aanbieder.

Die afspraak vond plaats op woensdag 17 februari. Agenten in burger spraken af met de verdachten. Het bleek te gaan om drie jonge Schiedammers (twee van 16 en één van 17). Toen de ‘kopers’ zich bekend maakten als politiemedewerkers, werden twee jongens meteen aangehouden. Deze derde sloeg op de vlucht en dat was degene die een voorwerp had dat naar uiterlijk en werking een vuurwapen leek. Inmiddels is de jongen voorgeleid aan de rechter-commissaris die hem voor 14 dagen langer vastzette. De Rijksrecherche onderzoekt het schieten door de politieagent.

Meer aanhoudingen
De andere twee jongens werden na enige dagen op vrije voeten gesteld en het onderzoek naar de gestolen schoolspullen voortgezet. Dat leidde tot de aanhouding van de 15-jarige jongen. Hij wordt verdacht van het daadwerkelijk aanbieden van de gestolen schoolboeken via Marktplaats. Bij doorzoekingen vond de politie nog meer atlassen, onder andere onder zijn bed. Naar het nu lijkt werden de atlassen gestolen van verschillende middelbare scholen. Het onderzoek wordt nog voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zowel de 15-jarige als de 29-jarige is inmiddels op vrije voeten maar blijft verdachte van heling.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.