Redactie 112 0 reactie(s) wo 17 februari 2016, 17:18

Man schiet op politie en wordt neergeschoten

Laatste update: 1 jaar geleden

SCHIEDAM – Agenten zijn woensdagmiddag 17 februari beschoten op de Laan van Bol’es in Schiedam. De dader was zelf de enige die gewond raakte.

Agenten hadden afgesproken met helers om zogenaamd hun gestolen waar te kopen. De politiemensen in burger spraken rond 16.00 uur af met de verkopers, dat bleken er drie te zijn. Nadat de koop was gesloten maakten de agenten zich bekend als politie. Twee verdachten bleven staan, de derde ging er rennend vandoor. Agenten gingen achter hem aan. Even verder haalde de man een vuurwapen tevoorschijn. Hij richtte het op de achtervolgende agenten en schoot, maar miste gelukkig. Hij werd vervolgens zelf getroffen door een politiekogel. De man is niet levensgevaarlijk gewond, maar wel overgebracht naar het ziekenhuis. Zodra hij daar weg kan, zal hij worden aangehouden. De andere twee verdachten, jongens van 16 en 17 jaar, mochten meteen mee naar het bureau en zitten vast.

Team Den Haag
De politie in Den Haag bekijkt of het om een echt vuurwapen gaat. Ze hebben het wapen veilig gesteld. Voor de objectiviteit doet een team van de Eenheid Den Haag een groot deel van het onderzoek.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.