Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) vr 05 februari 2016, 15:32

Politie en LichtBlauwe Brigade controleren chauffeurs

Laatst bijgewerkt: zondag 15:11 uur

VLAARDINGEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 5 februari heeft de LichtBlauwe Brigade in samenwerking met de politie op een flink aantal plekken gecontroleerd. De controle richtte zich vooral op de slapende vrachtwagenchauffeurs.

Volgens de APV (Algemene Plaatselijke Verordening) is slapen op de openbare weg verboden. Mocht de regel overtreden worden kan er een boetebedrag van 149,- opgelegd worden.

In Vlaardingen is langere tijd veel overlast geweest van buitenlandse vrachtwagenchauffeurs. Deze chauffeurs sliepen namelijk in hun cabine. Dit is in heel Vlaardingen niet toegestaan behalve op de KW-Haven. Hier worden vergunningen uitgedeeld aan slapende truckers. Zonder vergunning mag ook hier niet worden geslapen. Na de ontstane klachtenregen is er vaker en meer gecontroleerd op dit feit. Sinds de actievere controleren is de overlast aanzienlijk gedaald.

Op meerdere plekken surveilleerden de handhavers. Bij constatering van de overtreding werd de vrachtwagenchauffeur een bekeuring geschreven. Gezien deze chauffeurs vaak een buitenlandse komaf hebben moest er direct worden betaald. Dit kon zowel giraal als chartaal. Mocht het boetebedrag niet voldaan kunnen worden dan werd de vrachtwagen afgesleept.

In totaal zijn er 7 bekeuringen uitgedeeld, waarvan er 1 niet betaald kon worden. De chauffeur kon de boete helaas niet direct betalen. Zijn truck is door bergingsbedrijf Logicx afgesleept. De chauffeur zal zijn nacht verder moeten doorbrengen in een hotel. Hij kan de wagen pas terug krijgen wanneer het boetebedrag voldaan is. Ook is er nog 1 waarschuwing uitgedeeld.

Tijdens de actie is er ook 1 aanhouding verricht. Handhavers en één politieagent zagen hoe een man over het hek van een bedrijventerrein klom. Deze man is op heterdaad aangehouden voor een (poging) inbraak.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.