Logo 112Schiedam

Redactie 112 0 reactie(s) zo 31 januari 2016, 15:54

Doorbraak in reeks straatroven in Rotterdam en Schiedam

Laatst bijgewerkt: zondag 22 aug 2021 om 11:44 uur

ROTTERDAM / SCHIEDAM – Met de aanhouding van een 36-jarige Rotterdammer verwachten het Openbaar Ministerie en de politie mogelijk een reeks van gewelddadige straatroven te hebben opgelost. In een aantal zaken was sprake was van bedreiging met een vuurwapen. In vrijwel alle gevallen vluchtte de dader op een klein model BMX crossfietsje.

Aanhouding door arrestatieteam
Leden van het arrestatieteam hielden woensdag 27 januari in het centrum van Rotterdam de 36-jarige Rotterdammer aan. De man wordt verdacht van een reeks straatroven in het centrum van Rotterdam en Schiedam. De 1e straatroof vond plaats in het voorjaar van 2015. Ondanks inspanningen van de politie kon een verdachte niet worden aangehouden. Na een ‘rustige’ periode van enkele maanden vonden vanaf oktober van vorig jaar weer een aantal straatroven plaats waarbij het signalement van de verdachte, en de wijze van berovingen, opvallende gelijkenissen vertoonden. De straatroven vonden in een hogere frequentie plaats en een speciaal rechercheteam van de politie in Rotterdam zette alles op alles om de verdachte te achterhalen. Zondag 17 januari van dit jaar was in Schiedam een straatroof. Het signalement van de dader vertoonde opvallende gelijkenissen met de reeks eerdere straatroven. Maandag 25 januari vonden twee straatroven plaats, een op de Newtonstraat en een op de Schimmelpenninckstraat. Ook hier was wederom sprake van een man die op een BMX – crossfiets er vandoor ging.

Voorgeleiding
De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris op verdenking van 5 straatroven. Het onderzoek naar of hij betrokken is bij meer straatroven wordt voortgezet. In totaal is in 14 straatroven sprake geweest van een man die op een klein fietsje ervandoor ging. De rechter-commissaris verlengde zijn hechtenis met 14 dagen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Schiedam

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Schiedam
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.